Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.05.2018 18:17:11

Triglav z zmago do 9. mesta, v dodatnih kvalifikacijah za PLTS z Dravo

Martin Metelko
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili s kranjskim Triglavom z 0:1 (0:0).

Rudar - Triglav 0:1 (0:0)
* Stadion Ob jezeru, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Gornja Radgona) in Gabrovec (Markovci).
* Strelec: 0:1 Majcen (86.).
* Rudar: Radan, Ćoralić, Vasiljević, Tomašević, Pušaver (od 46. Tučić (od 64. Črnčič), Antonov, Šehić, Trifković, Bolha, Parfitt-Williams (od 67. Novak), Radić.
* Triglav: Džafić, Elsner, D. Kryeziu, Zec, Mlakar, E. Kryeziu, Pušnik (od 76. Bukara), Udovič (od 83. Česen), Tijanič, Vokić (od 63. Majcen), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Antonov, Pušaver; Vokić.
* Rdeči karton: /


Triglav je v zadnjem krogu državnega prvenstva reševal svoj prvoligaški status oziroma možnost za njegovo podaljšanje. Kranjčani bi z zmago - ne glede na razplet dvoboja v Novi Gorici, kjer sta se merila Ankaran in Aluminij, potrdili deveto mesto. Na koncu so ga tudi dosegli, do pomembnih treh točk pa so prišli šele ob koncu tekme. Moštvo Siniše Brkića se bo v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije pomerilo z drugouvrščeno ekipo 2. SNL Dravo.

Triglav, ki bi lahko sam vplival na svojo prvoligaško usodo, je tekmo začel podjetneje. V prvi polovici prvega dela domači pravzaprav niso bili nevarni za Elvisa Džafića, po drugi strani pa tudi priložnosti Triglava niso bile takšne, da bi lahko pomenile spremembo izida.

Za goste so poskušali Matej Poplatnik, Tilen Mlakar, Dejan Vokić ter Rok Elsner in Nejc Pušnik, pri strelih slednjih v 21. in 23. minuti se je Matej Radan izkazal z obrambama. Šele v 25. minuti je prvič na tekmi moral posredovati Džafić, ki je brez večjih težav ukrotil žogo po strelu Klemna Bolhe z 18 metrov.

Nato pa se je dogajanje razživelo; domači, ki so začeli zaspano, bi lahko povedli v 35. minuti, toda po strelu Bolhe s kakšnih 19 metrov z leve strani je žoga končala v prečki. Z enako mero pa so nato vrnili tudi gostje, ko je po kotu v 40. minuti do žoge na 18 metrih na desni strani prišel Egzon Kryeziu, žoga pa je zadela le vratnico. Vmes pa je Poplatnik v 42. minuti še nekoliko pretiraval s preigravanjem v kazenskem prostoru tekmecev in je vratar Radan nazadnje žogo, sicer daleč od svojega gola, vendarle odbil.

Nadaljevanje v drugem polčasu je bilo nato podobno začetku prvega, le da so tudi gostje tokrat nadaljevali precej zadržano. Šele po več kot 20 minutah igre je bilo prvič vroče pred enim od golov, izkazal pa se je gostujoči vratar Džafić, ki se je s konicami prstov še dotaknil žoge po strelu neoviranega Damjana Trifkovića s šestih metrov. Gostje so se lahko svojemu vratarju še enkrat zahvalili za reševanje gola sedem minut pozneje, takrat je po prodoru Dominika Radića.

Česar ni izkoristila domača ekipa, pa je nato gostujoča. Edino res nevarno akcijo v drugem polčasu je Triglav končal z zadetkom, po natančni podaji Igorja Bukare je v 86. minuti visoko skočil Luka Majcen in premagal domačega vratarja.

Značke: nogomet, dp, triglav

Članki iz rubrike