bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 27.05.2018 18:20:20

Ankaran do zmage, a njegove zgodbe v PLTS je konec

Martin Metelko
Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici premagali Aluminij z 2:1 (2:0).

Ankaran Hrvatini - Aluminij 2:1 (2:0)
* Športni park, sodniki: Balažič, Pospeh (oba Ljubljana) in Vojska (Dob).
* Strelci: 1:0 Bordon (7.), 2:0 Gliha (20.), 2:1 Kidrič (85.).
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Humar, Badžim, Matošević, Suljić, Soldo, Gliha, Mate, Vodeb, Bordon (od 70. Zemljak), Gerc.
* Aluminij: Kovačič, Šme (od 13. Marinšek), Makengo (od 46. Kidrič), Klapan (od 76. Nunić), Tahiraj, Martinović, Jurčević, Petrović, Štor, Zeba, Ploj.
* Rumeni kartoni: Suljić, Matošević, Gliha; Klapan, Tahiraj.
* Rdeči karton: /.

Primorski ekipi zmaga nad Aluminijem v zadnjem krogu ni prinesla tako želenega devetega mesta. Načrte ji je pokvarila zasedba iz Kranja, ki je slavila v Velenju in osvojila končno deveto mesto ter si priigrala kvalifikacijski tekmi s ptujsko Dravo, drugouvrščeno ekipo iz 2. SNL, za dopolnitev Prve lige Telekom Slovenije.

"Nogometni brezdomci z Obale" so v uvodnih dvajsetih minutah dvoboja v Novi Gorici goste iz Kidričevega, ki jih v sredo čaka veliko pomembnejša finalna tekma pokala Slovenije z ljubljansko Olimpijo, zasenčili v vseh prvinah igre.

Prvi gol so dosegli že v sedmi minuti z zvrhano mero sreče, strel Patrika Bordona z roba kazenskega prostora ni bil posebej močan, a žoga je zavoljo zelo nespretnega posredovanja gostujočega vratarja Matije Kovačiča vendarle končala v mreži. V 20. minuti so svojo prednost podvojili, drugi gol pa je po mojstrsko izvedenem prostem strelu z 20 metrov dosegel Erik Gliha, ki je zadel levi zgornji kot Kovačičevih vrat.

V nadaljevanju je ritem igre malce padel, čeravno so nekoliko bolj živahno predstavo prikazali v uvodnem delu dvoboja zelo rezervirani in za ta dvoboj povsem nemotivirani Kidričani. Prvo priložnost na tekmi so si priigrali v 32. minuti, ko je Albanec Francesco Tahiraj sprožil močan strel z desetih metrov, a je bil domači vratar Primož Bužan na pravem mestu.

Izjemno zahtevne razmere za igro v novogoriškem Športnem parku so terjale svoj davek, v "poletni" vročini in soparnem vremenu obe ekipi nista bili na najvišji ravni. "Gostitelji" so ubranili prednost, ki so si jo priigrali v zgodnjem delu dvoboja, Kidričani pa so bili z mislimi bolj na sredini finalni pokalni tekmi z Ljubljančani, ki se bo na stadionu Stožice pričela ob 20.15. Navkljub temu so v 85. minuti prek rezervista Roka Kidriča znižali na 1:2 in postavili končni izid na tekmi.

Značke: nogomet, dp, ankaran, aluminij

Članki iz rubrike