Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
12 25.05.2018 11:07:55

V MARIBORU BESNIJO: Poglejte, v pravilniku piše, da bi moral Abass Issah dobiti NAJMANJ pet tekem prepovedi!

Martin Metelko
Uhhh, kako so jezni v štajerski prestolnici.

Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj je včeraj s svojo odločitvijo, da nogometašu Olimpije Abassu Issahu za svoje neprimerno vedenje in prijemanje za svojo moškost pred navijači Maribora na večnem derbiju izreče vsega eno tekmo kazni, zelo razburil Mariborčane. Še posebej, ker je napadalec zmajev po zadnjem sodnikovem žvižgu povsem razbesnel mariborsko publiko in skorajda zakuhal velik incident in fizično obračunavanje. 


"Nešportna in nedostojna kretnja v smeri proti navijačem nasprotne ekipe, olajševalna okoliščina pisna izjava igralca," je vse skupaj pojasnil Rogelj. Toda v štajerski prestolnici so prepričani, da bi moral biti Abass Issah precej bolj drastično kaznovan, kot dokaz pa ponujajo vpogled v disciplinski pravilnik NZS in v njegov 26. a člen.

"Igralec ali uradna oseba, ki na kakršenkoli način spodbuja ali razpihuje rasno, narodnostno, etnično, spolno, jezikovno, versko, politično ali drugo sovraštvo, nasilje, nestrpnost ali žali dostojanstvo posameznika ali skupine se kaznuje s kaznijo prepovedi nastopanja oziroma sodelovanja na najmanj petih tekmah," piše v prvem odstavku tega člena in Mariborčani so prepričani, da gesta napadalca Olimpije spada ravno v ta 26. a člen. 

Značke: abass, olimpija, kazen

Članki iz rubrike