Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.05.2018 21:01:44

Naslov lige prvakinj tretjič zapored igralkam Lyona

Reuters
Dva večera pred vrhuncem letošnje evropske klubske nogometne sezone sta se v Kijevu za naslov lige prvakinj pomerili ekipi Wolfsburga in branilk naslova Olympiqua Lyona. Na stadionu Valerij Lobanovskij v rednem delu gola ni bilo, na koncu pa so bile po podaljšku boljše igralke Lyona s 4:1 (0:0, 0:0).

V podaljšku so sicer prve povedle nogometašice Wolfsburga, potem ko je gol v tretji minuti dodatka dosegla Pernille Harder. A v peti minuti podaljška so Nemke ostale le z 10 igralkami na zelenici, saj je Alexandra Popp zaradi grobega starta dobila drugi rumeni karton in s tem predčasno pot z igrišča. To je prelomilo tekmo, Francozinje so hitro izenačile, v 98. minuti je zadela Amandine Henry, zgolj minuto kasneje pa za vodstvo še Euginie Le Sommer. Ada Hegerberg je v 103. minuti povišala že na 3:1.

Z zadnjim golom v bogati karieri se je po vstopu v igro v 114. minuti zgolj dve minuti kasneje vpisala še Camille Abily, ki se je z Olympiqueom, kjer igra zadnjih osem let, ovenčala še s petim naslovom prvakinje.



Ekipi sta se v finalu pomerili že tretjič, Lyon je v lovu na rekordni peti naslov in tretjega zaporednega v polfinalu premagal Manchester City, dvakratne prvakinje iz Wolfsburga pa so bile v polfinalu boljše od Chelseaja.

Vrhunec letošnje evropske klubske sezone bo kakopak sobotni finale lige prvakov med branilcem naslova madridskim Realom in Liverpoolom v Kijevu. Tekma se bo začela ob 20.45, uvod v njo pa bo priredba himne lige prvakov, ki jo bo odigral duet 2Cellos.

Članki iz rubrike