Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 12.05.2018 12:38:58

Kaj se dogaja? HUDE OBTOŽBE trenerja slovenskega prvoligaša: Sodniki ZANIČUJEJO naše igralce

Nikola Miljković
Kakšna je na prvoligaškem prizorišču komunikacija med delivci pravice in nogometaši?

Vlado Badžim ostaja pri svojem. O najbolj vroči temi, povezani z Ankaranom, se noče pogovarjati. Niti po naključju. Ko zasliši besedo licenca, nemudoma zamenja temo; "Povedal sem vam že in vam bom še enkrat: zanima me zgolj in samo igrišče. Zanima me le to, da z ekipo uresničimo naš športni cilj."


Pred časom ni skrival, da ga mika osmo mesto in da je po njegovem prepričanju tudi dosegljivo, toda po remiju s Krškim bi se moral za uresničitev takšnega scenarija zgoditi pravi mali čudež. "Morda pa bo ta točka na koncu vendarle pomembna. Mogoče celo zelo pomembna in lahko povem, da smo se z njo sprijaznili že pred končnico sredinega dvoboja v Novi Gorici. Ker sem spoznal, da smo preveč načeti, utrujeni. Če bi tvegali preveč, bi na koncu lahko ostali tudi praznih rok, česar si nismo želeli privoščiti. Zato smo mirno ostali pri osnovnem namenu – da ne izgubimo. Razmere so bile takšne, da je bila to najbolj smotrna odločitev," se je na zadnjo preizkušnjo ozrl trener Ankarana.


Dobili smo občutek, da ni povedal vsega. Na kakšen način je bila ekipa "načeta" in kakšne naj bi bile razmere, ki so privedle do zadovoljstva s točko? "Ah, o tem ne bom govoril," se je najprej odzval Vlado Badžim, a seveda nismo hoteli niti pomisliti, da bi pri tem ostalo. In dejstvo je, da smo ga potegnili za jezik. "Če ste me že izzvali, bom pa povedal. V mislih imam sodnike, sojenje. Rade Obrenović nam je denimo delil pravico že na sedmi tekmi. Mar ni to preveč in mar ni to nekoliko čudno? Ali jih ni dovolj, da bi se malce menjali? Ampak to niti ni največji problem, na tej tekmi me je zmotil kriterij. Kaznovanje prekrškov. So poškodbe, ki se pač zgodijo in jih je nemogoče preprečiti, nekaj drugega pa so namerni udarci. In Krčani so res zelo udarjali, toliko udarcev nismo dobili že dolgo. Začelo se je že prvo minuto … Med polčasom sem bil prepričan, da nam bo zmanjkalo ledu za lajšanje bolečin," je pripovedoval trener Primorcev in v šaljivem tonu pristavil: "Toliko ledu, kot smo ga potrebovali, pingvini ne morejo ustvariti."

A to še ni bilo vse, sledili so še precej hujši očitki. Ti pa niso leteli le na Radeta Obrenovića, temveč tudi na njegove kolege. "Na to je opozoril že kolega Siniša Brkić in z njim se moram strinjati. Komunikacija s sodniki ni na primerni ravni, kar je nekaj groznega. Smo takšni, kot smo, imamo svoje težave in mogoče nas v prihodnji sezoni ne bo več v prvoligaškem tekmovanju, vendar to ne bi smelo pomeniti, da si ne zaslužimo spoštovanja. Da si ga ne zaslužijo v prvi vrsti igralci, ki se trudijo po najboljših močeh. Ni prav, da imajo sodniki do njih in tudi do drugih akterjev pogosto podcenjevalen odnos. Celo zaničevalnega. Ne vem, če imajo takšnega tudi do ekip z vrha lestvice. Ne, to nikakor ni prav, ni pošteno in vse to potem privede do nepotrebnih vročih situacij. Dejstvo je, da je ritem tekem 'harakiri', nogometaši so iz dneva v dan bolj utrujeni, živci so napeti in takšni razumljivo hitreje eksplodirajo," je svoj pogled razkril Vlado Badžim, ki ga je v končnici dvoboja s Krčani Rade Obrenović odstranil s klopi, disciplinski sodnik NZS pa ga je kaznoval z eno tekmo prepovedi vodenja ekipe, kazen bo odslužil na nedeljskem gostovanju v Stožicah.

Članki iz rubrike