1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 12.05.2018 11:00:05

MARKO ŠULER o mariborski spremembi: Poznava se miže, toda ne smemo razmišljati, da ...

Drago Wernig - TAKA
Na stadionu Matije Gubca bo odigrana edina sobotna tekma 33. kroga v prvoligaški druščini.

Navijači že razmišljajo o večnem derbiju, Ljudski vrt je za spopad z Olimpijo razprodan, toda Darko Milanič in njegovi imajo pred tem še eno obveznost. Pomembno obveznost. Zelo pomembno. Danes bodo gostovali v Krškem, kjer si spodrsljaja v boju za naslov prvaka ne smejo privoščiti.

Krčani so zadnji, ki so vijoličastim prizadejali poraz, bilo je 17. marca v Ljudskem vrtu. "Zdaj je druga, popolnoma nova zgodba. Smo v drugačnem trenutku in verjamem, da se bo to izkazalo na igrišču. Glede na to, kaj smo prikazali na zadnji tekmi v Domžalah, glede na visoko moralo in visok tempo do zadnjih trenutkov, je stanje glede pripravljenosti moštva dobro. Izziv, ki je pred nami, je izreden in ni popuščanja. Čeprav je za nami veliko tekem, je podobno tudi za nasprotnika in v tem vidim našo prednost. Tudi proti Domžalam smo bili mi tisti, ki smo imeli v končnici več energije," v pričakovanju preizkušnje na stadionu Matije Gubca razmišlja Darko Milanič, ki bo moral poseči po spremembi v obrambi. Namesto kaznovanega Saše Ivkovića bo skupaj z Markom Šulerjem spet zaigral Aleksander Rajčević.

"Poznava se miže, tako da tukaj ne bo težav," pravi izkušeni koroški branilec in poudarja: "Ne smemo pa razmišljati, da jih ne bo na igrišču. Tekme v Krškem nikdar niso bile lahke, znova nas čaka zahtevno gostovanje. Ni pa posebnih receptov, gremo po tri točke. Če bomo mi takšni, kot moramo biti, bo vse v redu. V zadnjih tednih je to tisti Maribor, za katerega smo vedeli, da lahko tako igra. Pokazali smo, kam sodimo. Nabralo se je tekem, a če se boriš za naslov, je brezpredmetno razmišljati o utrujenosti."

Članki iz rubrike