bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

nu
nu
2 24.04.2018 11:14:10

Amir Dervišević in BRUTALNO ISKRENA IZPOVED: Dokler zmaguješ, je vse lepo. Ko ne, pa se začne veselica ...

Drago Wernig - TAKA
Visokorasli defenzivni vezist Amir Dervišević postaja vse bolj nepričakovani junak vijoličastih.

Dolgo časa je bil na stranskem tiru, zdelo se je, da nikdar več ne bo zaigral za Maribor, a Amir Dervišević je vstal kot feniks s pepela. Zadnje tri tekme vijoličastih je odigral v začetni enajsterici, vse tri obračune so Štajerci dobili, Dervišević je v tem času prispeval dve asistenci in dodal še zadetek na zadnjem obračunu v Kidričevem. Vmes je podpisal novo pogodbo z Mariborom, tako da bo v Ljudskem vrtu ostal še vsaj dve leti, zdaj pa je visokorasli vezist po zelo dolgem času prekinil medijski molk. 

V intervjuju za Dnevnik je spregovoril o številnih temah. "Dokler zmaguješ, je vse lepo. Ko ne, pa se začne veselica. (smeh) Mi je pa všeč, da sta mi trener in Mitja Pirih (pre)pustila prekinitve oziroma podaje s kota. Da mi je prepuščeno tako zaupanje! Fantastično! Rad delim žoge, to pač najboljše delam," se je Dervišević ozrl na vlogo, ki jo ima v zadnjem času pri Mariboru.

Na zadnji tekmi z Aluminijem je Dervišević dosegel zadetek, po golu pa so mu številni njegovi soigralci skočili v objem. "Saj pri proslavljanju gola smo vsi takšni. Sploh jaz. Med tekmo se tega ne zavedam, ampak ko vidim, kako se veselim zadetkov soigralcev ... Noro!" je dejal 25-letni nogometaš. 



Pri Mariboru je Dervišević doživel marsikaj. Od tega, da je dobil na treningu klofuto s strani enega izmed predstavnikov Viol, do tega da so Viole razvile transparent na eni izmed tekem in odkrito pozivale Zlatka Zahovića, da se reši tako Derviševića, kot Šulerja, Obradovića in Filipovića. "Kot je rekel Marko: Vsak ima svoje mnenje. Težko je, ker ti ni vseeno, vsakdo pa lahko napiše karkoli. Tudi če kaj ne drži, te bodo ljudje gledali postrani. Naučil sem se, da greš naprej. Navijače spoštujem, ker brez njih 'fuzbala' ni. Se mi pa po pol leta, kar sem se vrnil v kader, zdi, da me navijači vidijo drugače. Slišim tudi aplavz, pridobivam njihovo zaupanje, zdi se mi, da je od srca.Vrnem jim lahko samo na terenu. Če boš tam dal vse, boš dobil povrnjeno vse. Če ne boš, pa veš, da te bo tip v drugi vrsti grajal. Ampak takšen je šport," pravi Derva. 

Dervišević se je dotaknil tudi agonije, ko je moral v prejšnji sezoni najprej trenirati z B-ekipo, potem pa igrati še v drugoligašu Veržeju: "Bil sem, da ne rečem, v 'kanalu', v težki situaciji. Nikomur ne privoščim, da pol leta treniraš po dva treninga na dan, potem pa pol leta ne igraš. Veste, kako je to psihično težko! Morda je sreča, da sem po naravi en tak veseljak. Z 'zajebancijo' mi je malo lažje, ker se pošalim tudi na svoj račun. Spoznal sem, da je klub res poseben v tem, da je nekdo na stranskem tiru in se potem vseeno lahko vrne. Tega, kot slišim, drugje ni." 

Celoten intervju z Amirjem Derviševićem si lahko preberete TUKAJ

Članki iz rubrike