favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 24.04.2018 10:26:18

KARMA JE PRA*ICA oziroma vse se vrača, vse se plača

Reuters
Saj ni res, pa je! Navijači Sunderlanda so lahko na lastni koži spoznali, da se obrača kolo sreče in da je karma res pra*ica.

Bilo je pred dvema letoma, ko se je Newcastle poslavljal od Premier lige. Njegov večni rival iz bližnjega Sunderlanda si je pri tem dal duška, črne mačke so se naslajale nad nesrečo srak.

Pri tem norčevanju so šle daleč, številni bi rekli predaleč, med drugim so najeli letalo, da je poletelo nad St. James Parkom, domovanjem Newcastla, za seboj pa je vlekel transparent "Auf Wiedersehen, Prem Tyne to go." Besedna igra, ki je klubu iz mesta na reki Tyne sporočala "Nasvidenje, čas je za slovo od Premier lige." In niso se zaustavili pri tem. "Uživajte v drugi ligi in gostovanju pri Burton Albionu," so prepevali navijači Sunderlanda.

Kdo ve, morda so se s tem norčevanjem zamerili nogometnim bogovom, dve leti kasneje se je namreč zasukalo kolo sreče. Newcastle je danes znova med angleško elito, na varnem nekje v sredini lestvice, Sunderland pa je po drugi strani konec tedna izpadel še iz druge lige. In da bi bila kozmična karma popolna, je bil prav že omenjeni Burton Albion tisti, ki je črne mačke dokončno poslal v tretjo ligo.

Sunderland bo zadnjo domačo tekmo v drugi ligi odigral v začetku maja, ko bo na drugi strani Wolverhampton. Zaradi bojazni, da se jim bo Newcastle želel maščevati in bodo navijači srak v tistem popoldnevu zasedli gostujočo tribuno ter se naslajali nad njihovo nesrečo, je Sunderland volkovom odmeril le polovico zahtevanih kart.

Značke: sunderland, newcastle

Članki iz rubrike