oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ro
ro
0 12.04.2018 08:48:51

Senijad Ibričić EKSKLUZIVNO: Povem vam, ali Edin Džeko pride na tekmo z Olimpijo in zakaj so me navijači večnih rivalov narobe razumeli.

Grega Wernig
Zvezdnik Domžal se je v torek mudil v Rimu in ni videl papeža, zato pa je videl in doživel epsko zmago Rome in najboljšega prijatelja Edina Džeka nad Barcelono v četrtfinalu lige prvakov.

Senijad Ibričić je po zmagi nad Triglavom nekaj več prostega časa izkoristil za "skok" v Rim, kjer je spremljal veličastno zmago Rome in sijajno predstavo svojega prijatelja Edina Džeka. "Verjemite, da pred odhodom o tekmi nisem kaj prida razmišljal. Po visoki domači zmagi Barcelone sem bil prepričan, da je potnik v polfinale odločen, da o tem ni niti kančka dvoma. Ne, nisem verjel, da bi se lahko zgodil preobrat, da bi se lahko zgodilo kaj velikega. Tako kot ni verjela niti večina navijačev Rome, tako rekoč nihče ji ni pripisoval možnosti. S soprogo sva v Rim odpotovala na prijeten krajši izlet. Malce za sprostitev, ampak spet se je izkazalo, da je nogomet nekaj posebnega in da se čudeži vendarle dogajajo. Ta dvoboj je dokaz, da je res mogoče vse, da se lahko zgodi karkoli. In presrečen sem, da se je tako razpletlo. Zaradi Rome in zlasti zaradi Edina. Čudovito je, da se je vse skupaj končalo na tak način; pričakovanja so bila veliko manjša ali pa jih ni bilo," je povedal Senijad Ibričić.

Zvezdnik Domžal se je dotaknil tudi ozračja na Olimpicu. "Ogledal sem si že kar nekaj tekem Rome, tokrat pa sem prvič doživel poln stadion. Več kot 70 tisoč gledalcev že samo po sebi zagotovi odlično vzdušje, toda tistega občutka, da bi se lahko pripetilo nekaj velikega, o čemer pogosto govorimo, nisem dobil. Po hitrem prvem golu se je vse skupaj malce bolj razživelo, vendar to še vedno ni bilo to, nakar se je po drugem začela norišnica. Ozračje je postalo peklensko, bilo je res noro, tretji zadetek pa je seveda poskrbel za vrhunec. Bilo je kot v transu, izid 3:0 je izzval čustva, ki jih je težko opisati. Dejansko ena sama norišnica, nekaj posebnega," je pripovedoval Senijad Ibričić in priznal: "V tistih trenutkih sem bil nadvse zadovoljen, da nisem ostal v Ljubljani. Kolebal sem, kaj storiti po prepričljivem porazu Rome v Barceloni, in ni veliko manjkalo, da se ne bi odpravil v Rim. Kot sem že dejal, sem bil prepričan, da je dvoboj le formalnost in da ne bom zamudil nič pretirano pretresljivega, a ker smo bili o vsem dogovorjeni, sva se z ženo naposled vendarle odpravila. Na izlet. Da bi se srečala s prijatelji in se malce pogovorila z njimi. Zdaj je seveda jasno, da sva ravnala prav, vse skupaj se je razpletlo zares izjemno."

senijad ibricic
alesfevzer.com

Kjerkoli igrata, se Edin Džeko in Senijad Ibričić redno obiskujeta. Razdalja ni nikakršna ovira. Član Domžal se pogosto odpravi do Rima, zvezdnik Rome se je prav tako že mudil na sončni strani Alp, a takrat je njegov prijatelj branil barve Kopra. Kot Domžalčana ga še ni obiskal. "Uh, zdaj ko se je njegova ekipa uvrstila v polfinale lige prvakov, to v prihajajočem obdobju zaradi zgoščenega ritma tekem ne bo izvedljivo. Morda bi lahko prišel na preizkušnjo zadnjega kroga, ko bomo gostili Olimpijo. Takrat bo italijanskega prvenstva že konec, toda po drugi strani verjamem in bi mu nadvse privoščil, da bi dan prej z Romo igral v finalu lige prvakov," je razkril Senijad Ibričić, ki je pred časom v pogovoru za Ekipo SN povedal, da si naslova prvaka ne zaslužita ne Olimpija ne Maribor. Ter dvignil precej prahu. "Glede tega bi rad nekaj pojasnil. Mislim, da so številni moje besede razumeli napačno. Tudi nekateri moji prijatelji, ki stiskajo pesti za Olimpijo, so me opozarjali in zbadali, češ da tako vendarle ne bi smel govoriti. Ampak nisem mislil ničesar slabega. Rekel sem le, da si ga ne zaslužita glede na to, kako sta v tistem trenutku obe ekipi igrali. Nista kazali ravno obetavne podobe, toda če bo katera od njiju na koncu prvak, si bo to gotovo zaslužila."

Se lahko v boj za naslov še vedno vključijo Domžale? Bi lahko zadnja tekma z Olimpijo mogoče celo odločala o naslovu? "Poglejte … Pogovarjajmo se iskreno, brez laganja, brez nepotrebnega zavajanja. Vsi vemo, da je osnovni cilj Domžal zagotoviti si nastope na mednarodnem prizorišču. Gremo po tej poti in mislim, da smo oziroma bomo namen uresničili. Po nizu naših zmag se je res začelo precej govoriti o tem, da bi mogoče lahko ogrozili Ljubljančane. Igramo zelo dobro, naša podoba je obetavna, vendar je prav tako res, da smo si v prvem delu prvenstva nabrali precejšen zaostanek, razlika je še vedno velika. Seveda si želimo, da bi se lahko borili za naslov prvaka, toda Olimpija je še precej daleč in ostaja favorit," je odvrnil priljubljeni Ibro.

CELOTEN POGOVOR, V KATEREM JE SENIJAD IBRIČIĆ RAZKRIL ŠE MARSIKAJ ZANIMIVEGA IZ ČUDEŽNE RIMSKE NOČI IN O DOGAJANJU V DOMŽALAH, SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike