Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.04.2018 07:47:03
Deli članek:

Tudi NAJVEČJIM se stemni pred očmi: To so besede, zaradi katerih je Buffon videl RDEČE!

Takšnega zaključka tekme Real - Juventus ni pričakoval nihče.

Real je v polfinalu lige prvakov, številni so mnenja, da je neupravičeno. Vsaj zaradi dejstva, da se je tja uvrstil po zaslugi zelo sporno dosojene enajstmetrovke, ki jo je globoko v sodnikovem podaljšku uspešno izvedel Cristiano Ronaldo.

Ta situacija je zelo razburila tabor Juventusa, številni nogometni navdušenci so si enotni, da so bili nogometaši iz Torina grdo okradeni in da si niso zaslužili takšnega slovesa od tega elitnega tekmovanja.

Za nameček je bil zaradi svojega vedenja izključen še kapetan Juventusa Gigi Buffon. Legendarni italijanski vratar je popolnoma izgubil živce, med protestiranjem odrival glavnega sodnika Michaela Oliverja in mu zabrusil nekaj krepkih. Kot trdijo italijanski viri, je Buffon angleškemu delivcu pravice očital, da ne ve, kaj počne, kar nekajkrat pa mu je zavpil "pojdi opravit veliko potrebo". Seveda v precej bolj sočnem jeziku.

Temu je sledila izključitev, ki je dokončno pokopala upe Juventusa po uvrstitvi v polfinale. Tudi če bi rezervni vratar Wojciech Szczesny ubranil enajstmetrovko, bi se Italijani v naslednjih 30 minutah na stadionu Santiago Bernabeuu le stežka kosali z domačini.