GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 07.04.2018 14:38:03

NORO IN NEVERJETNO: Tekmo med Mariborom in Celjem si bo ogledal NAJVEČJI NOGOMETNI FANATIK NA SVETU! Preverjeno!

Martin Metelko
Anglež Matt Walker je včeraj prispel v Ljubljano.

Ime vam verjetno ni znano in vam ne pomeni ničesar, a gre za nogometnega navdušenca, ki končuje projekt z imenom 55 Football Nations, v katerem bo v enem letu obiskal vse države, članice Uefe, in v vsaki obiskal vsaj eno prvoligaško tekmo. Slovenija je njegova 51. država, pri nas pa si bo ogledal tri dvoboje, prvega že danes v Ljudskem vrtu.

Nogomet je poseben šport, nekateri mu pravijo nadšport, saj so prepričani, da vsi ostali capljajo daleč za njim. Jasno je, da se marsikdo s tem ne strinja in se zgolj nasmehne ter odmahne z roko, ko sliši, da je najpomembnejša postranska stvar na svetu. Ta oznaka izvabi marsikatero kritiko, ampak dejstvo ostaja, da nogomet piše različne zgodbe. Mogoče celo nore zgodbe. Ena takih je zgodba 40-letnega Angleža Matta Walkerja. Navijač Fulhama dela kot statistik na Ministrstvu za pravosodje, zaradi nogometa pa si je vzel enoletni dopust. To ne pomeni, da bo poležaval na kavču in na televiziji gledal vse mogoče tekme. Ne, njegov načrt je veliko drznejši, narediti namerava nekaj, česar ni še nihče pred njim. Zastavil si je edinstven cilj, in sicer namerava v enem letu obiskati vsaj eno prvoligaško tekmo v vseh članicah Uefe. Teh pa je 55. Si predstavljate? Verjetno zelo težko, se pa sliši nenavadno in smelo.


Včeraj je prispel v Slovenijo, naša država je prišla na vrsto kot 51., tako da je tik pred uresničitvijo svojega poslanstva. Pri nas si bo ogledal tri dvoboje, danes ga boste lahko pozdravili v Ljudskem vrtu na obračunu Maribora in Celja, jutri bo na stadionu Matija Gubca, kjer bodo Krčani gostili Olimpijo, v sredo, 18. aprila, pa bo spremljal še srečanje Domžal in Celja. Vmes bo obiskal Madžarsko in Hrvaško, nato pa mu bosta do izpolnitve cilja ostala samo še obiska BiH in Črne gore.

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM NOGOMETNI FANATIK MED DRUGIM RAZLOŽI TUDI, KOLIKO GA BO TAKŠNO POPOTOVANJE STALO, SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Zanimivo pustolovščino Matta Walkerja pa lahko spremljate tudi na SPLETNI STRANI, FACEBOOKU, INSTAGRAMU IN TWITTERJU.

Članki iz rubrike