Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 07.04.2018 12:56:12

Bo Luka Zahović po večnem derbiju, ki ga je začel na klopi, znova v prvi postavi? Trener Maribora pojasnil …

Drago Wernig - TAKA
Na prvih petih tekmah spomladi je Luka Zahović začel v začetni enajsterici vijoličastih, na zadnjem prvenstvenem dvoboju z Olimpijo se je znašel na klopi za rezervne nogometaše.

Najboljši strelec Maribora v prejšnji sezoni je bil na začetku pomladi v slabi strelski formi. Čeprav je začel prvih pet prvenstvenih dvobojev, se je med strelce uspel vpisati samo enkrat, pa še to proti izjemno skromnemu Ankaranu, proti kateremu je zgrešil tudi strel z bele točke. Da ni v pravi formi je denimo dokazal tudi proti Domžalam, ko je iz enega metra žogo namesto v prazen gol poslal v vratnico. Na zadnji prvenstveni tekmi, večnem derbiju na Stožicah, pa ga je Darko Milanič pustil na klopi za rezervne nogometaše in ga v igro poslal šele v nadaljevanju, kar se je izkazalo kot prava poteza, kajti Zahović je v drugem polčasu s svojim zadetkom Maribor rešil poraza.


Kako bo tokrat proti Celju? Bo Zahović znova joker s klopi Maribora? Ali pa bo začel v začetni enajsterici? Darko Milanič pojasnil: "Ali bo začel dvoboj? Bom še razmislil. Jasno, da ima naše zaupanje, imel ga je tudi pred tekmo z Olimpijo. Tam sem se odločil za drugačen način igranja samo zato, da bi lahko v drugem polčasu nekaj spremenil. Mislim, da je moj načrt uspel. Luka v nobenem trenutku ni kazal kakršne koli zadržanosti. Napadalci se včasih znajdejo v takšnih trenutkih. Tudi ko ni dosegal zadetkov, je Luka pokazal, da zna priti v priložnosti. To smo vsi videli. Na njegovo in našo žalost ni zabijal, drugače bi se zdaj drugače pogovarjali. Pri njem ne vidim sprememb na slabše zato, ker ni zabijal. To mu je dalo motiv. Trudi se po najboljših močeh, veliko dela in zagotovo bo prišel tudi trenutek, ki ne bo takšen."

Članki iz rubrike