krava Svet24.si

Policist namerno zbil pobeglo kravo

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

nu
nu
1 01.04.2018 11:08:27

VESOLJSKA OBRAMBA: Maribor se lahko zahvali Jasminu Handanoviću, da je še živ! To je POSREDOVANJE LETA! (video)

Martin Metelko
Jasmin Handanović je ob Luki Zahoviću največji vijoličasti junak večnega derbija.

Včerajšnji večni derbi med Olimpijo in Mariborom se je končal z neodločenim izidom 1:1, s katerim so lahko bolj zadovoljni vijoličasti, ki so sicer nujno potrebovali zmago, toda glede na potek tekme bi kaj lahko izgubili. Zaostajali so z 0:1, na koncu pa uspeli po zadetku Luke Zahovića priti do izenačenja na 1:1.

Boj za naslov državnega prvaka tako še ni odločen. Če bi Olimpija zmagala, bi bil, v to smo prepričani, a ker se je večni derbi končal z remijem, ima tudi Maribor še vedno možnosti, da obdrži 'kanto' v štajerski prestolnici. Da je Maribor še vedno živ, pa se lahko vijoličasti pristaši zahvalijo predvsem Jasminu Handanoviću, ki je s svojim posredovanjem preprečil Olimpiji zmago in pobeg na velikanskih 13 točk prednosti.



Tekla je 75. minuta, izid je bil 1:0 v korist Olimpije, zmaji pa so stekli v hiter protinapad. Žoga je na desni strani prišla do Stefana Savića, ta jo je podal v sredino, kjer je bil na petih metrih sam od gola Ricardo Alves. Cel stadion je čakal, da Portugalec žogo z glavo potisne v prazno mrežo, kajti zdelo se je, da je Jasmin Handanović že premagan. Nato pa se je mariborski superveteran od nikoder pojavil, se s panterskim skokom pognal proti sredini gola in ubranil Alvesov strel.

Fantastično posredovanje, ki je Maribor ohranilo v igri za naslov državnega prvaka, si lahko ogledate v priloženem videoposnetku, akcija se začne na 1:54.

Članki iz rubrike