Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.03.2018 08:22:14
Deli članek:

Milan Mandarić OSUPNIL s svojim razmišljanjem o Igorju Bišćanu: Huda kritika in velika pohvala na račun Hrvata ...

Martin Metelko

Še nikdar Milan Mandarić ni tako iskreno spregovoril o trenerju Olimpije Igorju Bišćanu.

Hrvaški strateg, ki sedi na klopi trenutno prvouvrščene ekipe slovenske lige, je pravi hit doma. Na Hrvaškem. Sportske novosti so naredile veliko zgodbo o Igorju Bišćanu, nekdanjemu nogometašu Liverpoola, ki je v prejšnji sezoni kot trenerski novinec hrvaškega drugoligaša Rudeš popeljal v prvo ligo, zdaj pa je na pragu tega, da kot še vedno precejšnji zelenec v trenerskem poslu, v svoji prvi sezoni na klopi Olimpije, pokal za naslov državnega prvaka vrne v Ljubljano. Še več: Bišćan je še vedno v igri, da osvoji celo dvojno krono, Olimpija je navsezadnje udeleženka polfinala pokalnega tekmovanja ... 

Kot so ga opisali v Sportskih novostih, je Bišćan izjemno tih, predan trener, ki ne želi biti na naslovnicah časopisov. Človek, ki ga lahko na novinarski konferenci povprašate o čemerkoli, kar ima povezave z nogometom, če pa zaidete v neke druge vode, se bo opravičil in odšel. Z velikim spoštovanjem je o njem denimo govoril bočni branilec Olimpije in njegov sonarodnjak Dino Štiglec: "Ko je prvič prišel v garderobo, je izzval spoštovanje. Do zdaj v karieri še nikdar nisem doživel, da pride v garderobo človek, ki te takoj kupi. Ne z 'galamo', pač pa z avtoriteto, velikim znanjem in mirnostjo. Ni evforije, ni depresije, samo smiselno, brez praznih zgodb. Pomembno je seveda tudi, da ima Bišćan zmagovalno miselnost."

O Bišćanu pa je svoje videnje predstavil tudi Milan Mandarić in bil je iskren, kot še nikdar: "Kupil me je s svojo strokovnostjo, čeprav nisva vedno na isti valovni dolžini. Igor zna biti zelo, zelo trmast, številni najini pogovori ne gredo v enaki smeri. In on to ve. Veliko se pogovarjava, toda, na koncu koncev, Igor ve svoj posel. Za mene kot lastnika in za Olimpijo kot klub, je to najpomembnejše."