pia fotka Odkrito.si

Zakaj je izginila seksi vremenarka Pia Škofic?

Sanja Grohar s fantom_osebni arhiv Svet24.si

FOTO: Poročila se bo letos poleti v Sloveniji

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. aprila

dva vzporedno, kolesarji Svet24.si

Čigave so ceste? Kolesarji sami krivi za nesreče?

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

moški Njena.si

Šok: 'Oče' devetih otrok izvedel, da je neploden!

Natalija Gros Njena.si

Natalija Gros pokazala svojega moškega

nu
nu
2 13.02.2018 17:24:06

ALEXANDRU CRETU in njegov prvi odziv V MARIBORU: Vem, kaj me čaka. Maribor je velik klub!

Drago Wernig - TAKA
S prestopom romunskega nogometaša Alexandruja Cretuja iz Olimpije v Maribor je nekoliko zaspan zimski premor v slovenskem klubskem nogometu postal vsaj nekoliko bolj zanimiv.

Prestop bo še nekaj časa buril duhove, vijoličasti so namreč prepričani, da je igralec po plačilu odkupne klavzule njihov član, pri Olimpiji pa menijo, da so bili izigrani in da dokumenti niso veljavni. Vsaka stran v dogovoru seveda išče svoj prav, a zadnjo besedo ob prestopu Romuna iz slovenske prestolnice v klub pod Kalvarijo bo po besedah pravne službe pri Nogometni zvezi Slovenije imela registracijska komisija NZS. Ta bo zasedala po končanem prestopnem roku, ki se v Sloveniji zaključi v četrtek, 15. februarja.

Cretu je medtem v Ljudskem vrtu že poziral v vijoličastem dresu, Mariborčani so tudi že pripravili novinarsko konferenco. Romun je ob prvem srečanju s sedmo silo povedal: "
Rad bi se zahvalil za izkazano zaupanje, zelo sem vesel, da sem tukaj. Vem, kaj me čaka. Maribor je velik klub, z veliko konkurenco na vsakem igralnem položaju. Komaj čakam, da se pridružim moštvu."

Petindvajsetletni vezist, ki se je k zeleno-belim preselil pred dobrim letom iz romunskega kluba CSM Poli Iasi, v tej sezoni pri hrvaškem strategu Igorju Biščanu ni dobival veliko priložnosti za igro. Ob tem, da je v drugem krogu pokalnega tekmovanja z Radomljami odigral celo tekmo, je v prvenstvu v igro vstopil le petkrat, skupaj pa je zbral skromnih 26 minut. Zadnjič je nastopil 20. avgusta lani - eno minuto je na zelenici preživel v dvoboju z Ankaranom. 

cretu 1 dw
Drago Wernig - TAKA

"Žal nisem dobil veliko priložnosti v jesenskem delu, a sem opravil zimske priprave, igral na pripravljalnih preizkušnjah in verjamem, da sem v dobrem stanju za začetek novega poglavja. Prišel sem, da bi postal prvak. Sem novinec v klubu, nisem pa novinec v Sloveniji. Spoznal sem mesto in stadion, okolje mi je všeč. Kot profesionalni športnik želim za svoj klub dati največ, kar zmorem. Kar je bilo prej, je za menoj. To je nogomet, to je življenje. Zdaj je Maribor moj klub in storil bom vse, da prispevam svoj delež k novim uspehom kluba," je še dejal Cretu, ki si je za igranje v vijoličastem izbral številko osem.

Medtem so se seveda odzvali tudi iz Olimpije, s katero naj bi imel igralec sklenjeno pogodbo, ki je predvidevala morebitno predčasno prekinitev sodelovanja v primeru visoke ponudbe za nogometaša iz tujine. Predsednik Milan Mandarić je v telefonskih pogovorih z agentom Cretuja Zvonkom Milojkovićem pristal na nižjo odškodnino v primeru takojšnjega igralčevega odhoda v tujino. 

Po zagotovilu agenta, da je svojemu igralcu našel klub v tujini, je v. d. direktorja ljubljanskega kluba Dejan Stamenković izdal pisno dovolilo, da se agent lahko začne pogovarjati o kasnejši prodaji in dogovoru med Olimpijo in neimenovanim klubom iz tujine. Dokument, ki je šele predpogoj za kasnejšo morebitno prodajo, ima naveden podatek, da bo Olimpija izdala ITC (International Transfer Certificate), torej, da velja le za tujino. V primeru, da je agent igralca prodajal v Slovenijo, je očitno prišlo do prekoračitve pooblastila, saj Olimpija ne želi igralcev prodajati v konkurenčne klube. 

"Dokument, ki je bil z naše strani poslan agentu, je bil posledica naših prejšnjih dogovorov in ustnih pogovorov in ga je treba v tem kontekstu tudi vzeti. Vse ostalo je proti volji kluba. O vsem tem smo obvestili tudi agenta in vodstvo NK Maribor," je povedal Stamenković. "Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo. Vsaka drugačna razlaga dogovora/avtorizacije je v nasprotju z voljo kluba in prej podpisanimi dokumenti," so še sporočili iz Olimpije. 

Članki iz rubrike