Mobilna verzija
george 2 profi Odkrito.si

Princ George v šoli: mučne razmere, staršem ...

možganski tumor, Santlal Pal Svet24.si

FOTO: Kar tri leta živel z "dvema" glavama

Gorske sanje: igralci in režiser Boris Petkovič Svet24.si

Gorske sanje: igralci zunanje kadre snemali tudi ...

ptuj-hajdina Svet24.si

Kje je zapadlo največ snega in na katerih cestah ...

cheryl, liam payne (4) Najstnica.si

Tako sta utišala govorice o razhodu

Miša Molk - NASLOVNA SLIKA Njena.si

Miša Molk javno in odkrito popljuvala glasbeni ...

Natalija Kolšek Njena.si

Noro: To je storila znana slovenska pevka!

STA
STA

Večna rivala sta imela DOGOVOR, da si ne jemljeta igralcev, ki ga je Maribor 'PREKRŠIL'!? Zlatko Zahović pojasnjuje, ZAKAJ!

Drago Wernig - TAKA

Nogometni klub Maribor je danes predstavil novo okrepitev moštva. Iz vrst ljubljanske Olimpije se je čez Trojane preselil Romun Alexandru Cretu. Petindvajsetletni vezist je z Mariborčani podpisal pogodbo za tri leta, odkupna klavzula pa je vijoličaste stala 100.000 evrov.

Pri ljubljanski Olimpiji so sicer zanikali prestop, saj naj bi klubski dokument, ki je predpogoj za kasnejšo morebitno prodajo, dovoljeval le prodajo v tujino, ker Olimpija ne želi igralcev prodajati v konkurenčne klube. Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je vse navedeno ovrgel in igralca predstavil na uradni novinarski konferenci, kjer sta si segla v roko, Cretu pa je že poziral tudi z novim vijoličastim dresom, nosil bo številko 8.

Čeprav naj Olimpija Mariboru ne bi prodajala igralcev, ima športni direktor uradni dokument Olimpije, da lahko igralec odide kamorkoli proti plačilu odškodnine. "Mi smo odškodnino plačali, ki ne velja samo za tujino. Naša pravna služba je dokumente pregledala in Maribor ima eno boljših pravnih služb v Evropi, to mi verjemite, zato ne vidim težav," je povedal prvi kadrovik ekipe pod Kalvarijo. "Ima dobro pogodbo za tri leta, ki se še zvišuje, če pridemo v ligo prvakov, tako da motivov za dobre igre je dovolj. Plačali smo odkupno klavzulo, potem ko smo se dobili z njegovim predstavnikom," je povedal Zahovič.

"Vse skupaj je prišlo zelo nepričakovano, dogovorili smo se, da si igralcev ne bomo jemali. A bil nam je ponujen, proti plačilu, to je čisto druga situacija. Vse nas je presenetilo, da nam je bil ponujen. Dolgo smo ga imeli smo ga na radarju, z veseljem smo ga vzeli, stvari so jasne," je zaplet komentiral Zahovič in zaključil: "Če bi bil jaz športni direktor Olimpije, bi se posul s pepelom, priznal napako. Cretu je odličen igralec in je tukaj zato, ker ga rabimo. Nismo ga vzeli zato, da bi ga vzeli Olimpiji. Mene zanima samo Maribor, vodimo na lestvici, smo odvisni sami od sebe, ne želimo slabiti ljubljanske ekipe."

Čeprav zaplet verjetno še ni končan, pa je Cretu, ki v Olimpiji zadnje pol leta ni dobival priložnosti, s prestopom izredno zadovoljen, računa, da bi si z dobrimi igrami v vijoličastem dresu priboril tudi nastope v članski romunski reprezentanci, doslej je igral le za mlajše selekcije.


Značke: nogomet , sta