Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 21.11.2017 08:30:30

Obeta se prenova Rijeke: Kek pozimi do desetih milijonov in igralca iz slovenske lige?

Po dvoboju z Interjem je postalo kristalno jasno, da mora Rijeka – kar zadeva prvo ekipo – pozimi obrniti nov list.

Velik del igralcev je v prejšnji sezoni dosegel vrhunec, kar zadeva ligo HNL, zato se zdaj težko motivirajo in najdejo tisto energijo, ki jih je nosila, ko je vsa slačilnica živela za naslov prvaka. Čeprav so na Rujevici vedeli, da bi se lahko zgodil tak scenarij, so zaradi Evrope zavestno tvegali in z nastopi na mednarodni sceni dobili pomembno finančno injekcijo. Hkrati pa so si naredili kar nekaj dela, saj bodo morali pozimi prenoviti ekipo.

Slabše predstave v prvenstvu bodo verjetno vplivale na višino odškodnine pri fantih, ki bi utegnili zapustiti Rujevico. Vse bo odvisno od ponudbe in povpraševanja, a Rijeka bi s prodajo igralcev po nekaterih ocenah lahko zaslužila okoli 10 milijonov evrov. Številka bo razumljivo odvisna tudi od tega, kdo bo odšel. Največ sta vredna Filip Bradarić in Josip Mišić, visoko odškodnino bi lahko dosegla Josip Elez in Dario Župarić, nekaj se bo zaslužilo tudi z Gavranovićem, Vešovićem, Gorgonom, Slugo, Malešem, če bo prišlo do njihove prodaje. Klub potrebuje denar za nakup novih igralcev, a to ne bi smela biti težava, saj je z nastopi v Evropi že zaslužil šest milijonov evrov.

Predsednik Mišković je pred časom najavil, da se bo Rijeka še bolj osredotočila na doma vzgojene fante. Med tistimi, ki bi v prihodnosti morali dobiti mesto v ekipi, pa je tudi znanec s slovenskih zelenic Filip Dangubić – 22-letni napadalec je v prejšnji sezoni v dresu Krškega zabil 16 golov v 38 nastopih, v tej pa je na 19 tekmah za Celje v polno meril osemkrat in dvakrat podal. 

Značke: slovenija, plts, rijeka

Članki iz rubrike