GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 20.11.2017 21:33:45

Khedira dobil vabilo za tunizijsko reprezentanco

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji bo, če ne bo kakšnih poškodb, eden ključnih mož nemške izbrane vrste tudi Sami Khedira. Morda pa ne bo edini član družine z nastopom na mundialu: tudi njegov brat Rani je namreč dobil vabilo za nastop - a ne v nemški, ampak v tunizijski ekipi.

"Navezali so stik z mano in me povabili v reprezentanco. Dobil sem uradno vabilo tunizijske zveze," je v pogovoru za časnik Kicker dejal 23-letni Khedira, ki ima tunizijske korenine. Mlajši brat svetovnega prvaka Samija Khedire ima tudi dvojno državljanstvo, nemško in tunizijsko, v mlajših selekcijah pa je nastopil zgolj za nemško reprezentanco.

"Nisem se še odločil. Najprej bi rad dobro odigral na klubski ravni, spomladi pa se bomo dobili in se pogovorili, ali so možnosti za moj nastop realne," je bil do tunizijske ponudbe v pogovoru precej skeptičen mlajši Khedira, ki v Nemčiji igra za Augsburg.



Možnost nastopa na mundialu, Tunizija si je Rusijo 2018 priborila v zadnjem kvalifikacijskem krogu z neodločenim izidom proti Libiji, skupno pa bo ta afriška država na SP nastopila petič, je za mladega nogometaša sicer precej vabljiva. A pravi, da ima tudi resne pomisleke: "Če se spuščaš v takšne zadeve, morajo imeti smisel za obe strani. Jaz pa ne znam ne francosko ne arabsko, komajda poznam tamkajšnje igralce. Korist mora biti obojestranska."

Selektor Tunizije Nabil Maalaoul je za tamkajšnje medije takoj po uvrstitvi na SP napovedal, da bo navezal stike z nogometaši s tunizijskimi koreninami, ki igrajo po svetu in bi lahko zaigrali za to državo, saj želi sestaviti čim bolj konkurenčno zasedbo.

Članki iz rubrike