favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
3 21.11.2017 08:14:23

Na vidiku DALJŠI POČITEK?! Še enkrat to, kar se je zgodilo v Ljudskem vrtu, in ZVEZDNIK OLIMPIJE bo v resnih težavah

www.alesfevzer.com
Nič kaj dobri obeti za pomembnega člena udarne enajsterice ljubljanske Olimpije.

Kar se mu je zgodilo v petek zvečer v Ljudskem vrtu, se mu ni prvič, odkar igra za Olimpijo. Issah Abass je imel v prvem polčasu zadnjega večnega derbija vidne težave z ramo, dejansko si je to celo izpahnil. Marsikdo je bil prepričan, da ga bo moral Igor Bišćan zamenjati, toda zdravniki so dobro opravili svoje delo in Abass je ostal na zelenici.

Če niste ravno največji nasprotnik televizije, smo prepričani, da ste si vsaj enkrat v življenju ogledali enega od štirih delov priljubljene filmske serije Smrtonosno orožje. In če je temu res tako, potem ni vrag, da ste si zapomnili tudi težavo, ki se je glavnemu junaku Martinu Riggsu pripetila nič kolikokrat. Neizprosni policist, ki ga je odlično uprizoril legendarni ameriški igralec Mel Gibson, si je nekajkrat izpahnil ramo, čemur je vedno znova sledilo nekaj, kar je vsaj na prvi pogled delovalo še kako boleče. Riggs si je namreč izpahnjeno ramo naravnal kar sam, in sicer tako, da je s tem delom telesa udaril v nekaj trdega, ali v zid ali v steber. No, film je seveda film, resnično življenje pa kakopak nekaj povsem drugega. Priznani ameriški ortoped Lewis Preschel je recimo pojasnil, da bi takšno "ravnanje" izpahnjene rame sicer v osnovi lahko zaleglo, a bi hkrati vodilo v dodatne hude poškodbe. Recimo v zlomljeno nadlahtnico.

issah abass
Grega Wernig

Z izpahnjeno ramo je tako treba ravnati precej bolj previdno, predvsem pa morajo težave reševati za to usposobljeni ljudje, ki natanko vedo, kaj počnejo. Kot rečeno, Abassa so na zadnjem večnem derbiju hitro in uspešno "zakrpali" in čeprav ob tem ni prišlo do nikakršnih dodatnih zapletov, kljub vsemu ni izključeno, da bo moral mladi napadalec iz Gane na operacijo, ki bi vodila do daljšega počitka. Statistika pravi, da če človek pred dvajsetim letom utrpi izpahnjeno ramo, potem obstaja kar 80-odstotna možnost, da se mu bodo težave ponavljale. Abass je star 19 let

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike