Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 20.11.2017 17:08:27

Rudarju tri dni dolga tekma

Martin Metelko
Nogometaši velenjskega Rudarja so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (0:0).

* Stadion ob jezeru, sodniki: Balažič (Ljubljana), Friš (Sladki vrh), Benc (Rače).
* Strelca: 1:0 Trifković (54.), 2:0 Vizinger (90.).
* Rudar Velenje: Pridigar, Pišek, Vuklišević, Tomašević, Pušaver, Antonov, Črnčič (od 80. Tučič), Bijol, Trifković (od 90. Vizinger), Markovskij (od 72. Bolha), Mary.
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Grudina, Humar (od 59. Kapić), Žigon, Marinič (od 88. Nagode), Osuji, Nwabueze.
* Rumeni kartoni: Markovskij, Pridigar; Žigon, Grudina.
* Rdeči karton: /.

Danes se je v Velenju nadaljevala in končala nenavadno dolga tekma 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Začela se je namreč že v soboto zvečer, a so jo morali po 26 minutah zaradi slabe vidljivosti, območje velenjskega stadiona je namreč zajela gosta megla, takrat prekiniti. Do prekinitve so bili malenkost boljši gostje, a dva poskusa Dejana Žigona je vratar domačih Marko Pridigar ustavil brez večjih težav.

V drugem poskusu je bilo vreme precej bolj naklonjeno obema ekipama, ki sta imeli že na prvem letošnjem medsebojnem obračunu precej težav z višjo silo - v Gorici je namreč prekinitev tekme povzročila okvara reflektorjev oziroma izpad elektrike ... Danes se je tekma nadaljevala z začetnim udarcem vratarja Marka Pridigarja, na semaforju pa je bila že 26. minuta.

Začetek preostanka prvega polčasa je pripadel domačim, nevarnejša poskusa sta imela najprej Ilija Antonov od daleč in potem še John Mary s kakšnih desetih metrov, a je gostujoči vratar prvič žogo odbil, drugič pa jo je napadalec Rudarja slabo zadel.



Pozneje so spet zapretili Goričani, prvi je Pridigarja ogrel Leon Marinič v 33. minuti, deset minut pozneje je poskušal še Kyrian Nwabueze, po kotu v zadnji minuti pa je imel Pridigar nekaj težav lovljenjem žoge, a jo je nazadnje ujel.

V nadaljevanju pa so spet pritisnili domači nogometaši. To se jim je tudi kmalu obrestovalo, saj so v 54. minuti dosegli vodilni zadetek. Zanj je poskrbel Damjan Trifković, ko je zelo dobro izvedel prosti strel s kakšnih 18 metrov. Žogo je poslal prek živega zidu, meter pred vrati se je odbila in presenetila vratarja Sorčana ter končala v mreži.

Nekaj minut pozneje pa bi Rudar skorajda podvojil vodstvo. Vratar Sorčan je bil pri lovljenju visoke žoge premalo odločen, v skoku jo je dobil Mary, potem pa iz težkega položaja iz neposredne bližine iz obrata skušal zadeti gol. A se je žoga odkotalila po golovi črti in se odbila od druge vratnice, potem pa jo je obramba izbila v polje.

Tudi Goričani so pozneje imeli nekaj polpriložnosti, iskali so izenačujoči zadetek, poskušala sta predvsem Žigon in Nwabueze, izid pa se ni spremenil, čeprav so se v zadnjih minutah tekme Velenjčani posvečali predvsem branjenju ugodnega rezultata. V 87. minuti je v kazenski prostor vtekel Miha Gregorič, a je bil Pridigar dovolj hiter. Po pritisku in kotih Gorice v zadnjih minutah pa je bil nevaren še Matija Škarabot, žoga pa je zletela prek vrat.

Prav v zadnjih trenutkih sodnikovega dodatka je zmago Rudarja, ki je zdaj spet na tretjem mestu na lestvici, še potrdil Vizinger, ko je ušel razredčeni obrambi Gorice; njegov prvi strel je Sorčan ubranil, toda žogo odbil točno v napadalca velenjske ekipe, nato pa je končala v mreži za končnih 2:0.

Velenjčani bodo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kidričevem, Novogoričani pa bodo dan prej gostili Ankaran.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike