mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
16 18.11.2017 17:26:05

MARIBOR JE ŽE PRVAK! Olimpija brez možnosti, TALE matematika Zlatka Zahoviča ne pušča nobenih dvomov ...

Zlatko Zahovič
Grega Wernig
Se spomnite, kaj je športni rirektor Maribora napovedal na začetku septembra?

"Veliko presenečenje bi bilo, če po nastalih razmerah v tej sezoni naslova prvaka ne bi osvojila Olimpija. Če Maribor ne bi igral Evrope, bi bilo kakopak drugače, potem Olimpija ne bi imela možnosti, prvenstvo bi bilo že danes odločeno, tako pa ... Zelo iskreno menim, da so Ljubljančani zdaj v prednosti in res bi bilo veliko presenečenje, če na koncu ne bodo na vrhu. Tam pa ne bodo, če nam bodo dovolili, da bomo v drugi del sezone krenili le s šestimi točkami zaostanka ali manj," je Zlatko Zahović dejal ob začetku nastopov v ligi prvakov. 

Kaj to pomeni? To pomeni, da je po tedanjih Zahovićevih besedah Maribor danes že prvak. po petkovi zmagi na večnem derbiju ima namreč tri točke več od Olimpije, do konca jesenskega dela prvenstva pa so še trije krogi. Zelo malo verjetno je, da bo Maribor vse tri preostale tekme izgubil, Olimpija pa bo vse tri zmagala. A tudi če bi se zgodilo to, bi ljubljanski zeleno-beli pred mariborskimi vijoličastimi med zimskim premorom imeli "le" šest točk prednosti. 

Zahović je bil jasen: Maribor bo prvak, če bo Olimpija imela šest točk prednosti ali manj. Ta cilj je Maribor že dosegel, to je jasno že tri kroge pred koncem jesenskega dela. Sami pa seveda presodite, ali je na poved na mestu in ali to že pomeni, da Maribor koraka proti naslovu. Oziroma bo to pokazal čas, ki bo razkril, kako točna je bila ta zelo pogumna, zelo pompozna Zahovićeva napoved. Verjetno si niti sam ni mislil, da bi se ravno po derbiju lahko matematika obrnila tako, kot se je. 

Članki iz rubrike