požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
30 13.09.2017 09:03:33

Darko Milanič BRUTALNO iskreno o ponudbi, da zamenja KATANCA: Ali bi bil selektor? To je moj odgovor ...

Drago Wernig - TAKA
Potreboval je zares dolgo časa, da so ga navijači Maribora vzeli za svojega. Pet naslovov državnega prvaka, štirje naslovi pokalnega zmagovalca in dva superpokala je bilo premalo.

Tudi dve uvrstitvi v skupinski del lige Europa nista bili dovolj. Ne, Darko Milanič se je moral uvrstiti tudi v skupinski del lige prvakov, da je končno s tribun Ljudskega vrta slišal skandiranje svojega imena. Primorski strateg je najtrofejnejši trener v zgodovini Maribora in tudi najtrofejnejši trener v zgodovini slovenskega klubskega nogometa. Čeprav je osvojil vse, kar se osvojiti da, pa ostaja lačen. Lačen zmag, lačen naslovov, lačen odmevnih uspehov. In kot pravi, želi še naprej zmagovati na klopi samo enega kluba – Maribora.

Neradi govorite o svoji prihodnosti, zato bomo malce drugače vprašali. Bi bili raje mariborski Alex Ferguson ali Jose Mourinho?
Ne spadam v skupino ljudi, ki ne menjajo svojega stališča. Živim tako kot čutim. Zmeraj lahko govorim za trenutno stanje, kako trenutno čutim. Kako bo čez tri leta, bog ve. Trenutno se tukaj počutim zelo dobro, zelo sem motiviran. Velik izziv vidim v tem, da ohranim to skupino na neki skupni poti, in v tem trenutku ne bi imel čisto nič proti, da bi ostal v klubu dlje časa. Ne bom rekel, da ravno kot Alex Ferguson, ker je to res dolga doba, toda izredno dobro se počutim v Mariboru in me niti po naključju ne vleče drugam. Je pa v življenju trenerja in igralca tako, da ko narediš uspeh, ko si prvak države, se javi ves svet. »Imam to zate, imam tisto zate.« Ko pa se morda zgodi kakšen premor, te z vsakim naslednjim dnem več ni nikjer. Zdaj je tak trenutek, ko nam gre dobro. Nobena selitev me v tem trenutku ne zanima.

nog-milanic  1304 dw
Drago Wernig - TAKA
Verjetno se zavedate, da če bo Slovenija po koncu kvalifikacij zamenjala selektorja, boste ravno vi eden glavnih kandidatov, skoraj zagotovo eden prvih, ki se jih bo predsednik NZS spomnil. Bi vas ta ponudba zanimala? 

Ne, v tem trenutku me res zanima samo delo v Mariboru. Tukaj se res dela. Jasno, ne govorim o tem, da kopljem nekaj. Delamo, se pogovarjamo, razmišljamo. Polno je vsega. Moji načrti zdaj ne segajo tja. Zdaj prihaja Spartak. Zakaj bi razmišljal o čem drugem? Jaz bi rad samo zmagoval. In to na klopi NK Maribor.

CELOTEN INTERVJU Z DARKOM MILANIČEM SI LAHKO PREBERETE V POSEBNI TEMATSKI ŠTEVILKI REVIJE EKIPA SN, POSVEČENI MARIBORU V LIGI PRVAKOV, KI JE OD DANES NA VOLJO NA VSEH PRODAJNIH POLICAH!

revija

V REVIJI SI LAHKO PREBERETE ŠE:
- INTERVJU Z JASMINOM HANDANOVIĆEM
- PORTRET MARCOSA TAVARESA
- PORTRET ZLATKA ZAHOVIĆA
- VSE O MARIBORSKEM ČUDEŽU
- PODROBEN PREGLED SKUPIN V LIGI PRVAKOV
- IN ŠE ŠTEVILNE DRUGE ZANIMIVE TEME

Članki iz rubrike