reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
64 12.09.2017 12:03:52

Jasmin Handanović kot še nikoli: Le eno SPOROČILO za tiste, ki so me klicali BRATRANEC od golmana!

Drago Wernig - TAKA
Na prvi pogled miren in resen. Hitro nasmejan, če znate zaigrati na pravo noto. In še prej ganjen, če zaigrate na noto slovitega vratarja Interja. Jasmin Handanović, 39-letni avtor obrambe, ki je Mariboru neposredno prinesla letošnjo ligo prvakov, je, tako kot njegov bratranec, vse prej kot tipičen vratar.

Je nadvse razmišljujoč tip, ki se poglablja vase in v druge ter je prav zato – tako kot je bil Samir pred skrivnostnim molkom – imeniten sogovornik.

Kako danes gledate na tiste, ki ste jih posredno že omenili? Na tiste, ki niso verjeli v vas in ki so vas celo zaničevali, vas žalili. Ste jim oprostili in pozabili ali zgolj oprostili?

Morda celo prej pozabil kot oprostil, verjetno je to zame še bolj pomembno. Pozabil sem vsekakor, predvsem pa sem to vedno jemal kot krik iz gozda, ki nima obraza, nima imena in nima jasnega namena. Svoj padec in vse, kar mi je prinesel, mi je uspelo dojeti kot moj problem, razloge zanj sem našel v sebi, težave sem videl pri sebi. Nisem se ukvarjal z ničimer drugim, delal sem pri sebi, in ko mi je uspelo, se je uredilo vse.

Je pa to majhno mesto, v katerem je gozd, kot ste mu rekli, zelo blizu. Verjetno ste slišali vse, prebrali vse, ’bratranec od golmana’ ste bili na vsakodnevni ravni in temu vzdevku niste mogli uiti.

In mu tudi nisem želel. Če sva že pri tem vzdevku; ta vzdevek je super, počaščen sem in ponosen nanj, vedno sem bil rad ’bratranec od golmana’. Tudi danes sem to z veseljem, če vemo, kaj pomeni Samir, na kateri ravni brani in kaj je v življenju dosegel.

Zanimivo razmišljanje.

Zame edino logično. Morda me je kdo kdaj hotel s tem užaliti, to mi je jasno, a je resnično dosegel nasproten učinek. Ni mi prišel do živega, prej me je hvalil in moji družini izrekal priznanje. Neskončno sem ponosen, da sem Samirjev bratranec, in tudi vse primerjave sem vedno jemal zgolj na tak način.

CELOTEN INTERVJU Z JASMINOM HANDANOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V POSEBNI TEMATSKI ŠTEVILKI REVIJE EKIPA SN, POSVEČENI MARIBORU V LIGI PRVAKOV, KI BO OD SREDE NAPREJ NA VSEH PRODAJNIH POLICAH!

revija

V REVIJI SI LAHKO PREBERETE ŠE:
- INTERVJU Z DARKOM MILANIČEM
- PORTRET MARCOSA TAVARESA
- PORTRET ZLATKA ZAHOVIĆA
- VSE O MARIBORSKEM ČUDEŽU
- PODROBEN PREGLED SKUPIN V LIGI PRVAKOV
- IN ŠE ŠTEVILNE DRUGE ZANIMIVE TEME

Članki iz rubrike