Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.08.2017 20:29:52
Deli članek:

Milanič: Veselimo se vsakega srečanja posebej

BoBo

Prvi odziv po današnjem žrebu skupin nogometne lige prvakov je bil v mariborskem taboru pozitiven. Tako izkušeni branilec Marko Šuler in trener vijoličastih Darko Milanič se zavedata, da lahko slovenski prvaki v skupini s Spartakom Moskvo, Sevillo in Liverpoolom upajo na točke in tekmujejo z ekipami.

"Želje za današnji žreb so bile, kot sem jih imel takoj po končani tekmi in uvrstitvi v ligo prvakov. Da dobimo skupino, v kateri lahko tekmujemo. Če bi padli v kakšno drugo skupino, bi tekmovali veliko težje. Imamo zelo zahtevne tekmece, imamo atraktivne tekmece, če mislimo na Sevillo in Liverpool. Skupina je prava. Veselimo se vsakega srečanja posebej," so bile prve besede Milaniča, ki opozarja, da je treba do začetka lige prvakov delati naprej in ohraniti dobro formo do 6. decembra, ko bo na sporedu zadnji krog skupinskega dela.

Krajši je bil prvi komentar Šulerja: "So nas presenetili. Mogoče skupina ni najbolj atraktivna, a ta skupina pušča upanje. Marsikaj je mogoče."

Koroški branilec je na vprašanje, katero skupino si je želel - Maribor bi lahko dobil tudi skupino z Real Madridom, Borussio Dortmundom in Tottenhamom, odgovoril: "Jaz bi drugo. Želel bi, da nas prej potegnejo ven, da bi bil bolj odprt izbor, bolj pester. Podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Liga prvakov je tu. Kdorkoli je, tja gremo poskušati tekmovati, ne zgolj nastopati."

Šuler verjame, da lahko skupaj s soigralci v šestih tekmah skupinskega dela osvojijo točke, to je nogometašem iz štajerske prestolnice že uspevalo. "Že prejšnja liga prvakov je prinesla točke, ne vem zakaj ta ne bi. Maribor tekmuje, to nam je v genih, v krvi. V ligo prvakov se ne gremo kazati."

Kaj veliko več pa Šuler ni povedal, hitro je namignil, da so s skupaj s soigralci osredotočeni na naslednjo misijo. "Smo pod vtisom, kaj bi, kaj bo, kako bo. Pustimo. Bliža se nekaj bolj pomembnega. Raje bomo razmišljali o Olimpiji," je pred nedeljskim največjim slovenskim derbijem z Olimpijo v ljubljanskih Stožicah končal Šuler.