Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.08.2017 08:47:21
Deli članek:

Novogoričani so se priklonili Milanu Mandariću: Hvala, gospod predsednik Olimpije, če vas ne bi bilo ...

Grega Wernig

V vodstvu Gorice imajo visoko mnenje o Milanu Mandariću.

Da je bila Gorica še nedolgo tega na robu bankrota, ni nobena skrivnost. Italijanski partnerji iz Parme bi jo skorajda ugonobili in ko je dolgoletnega slovenskega prvoligaša prevzela nova uprava, je morala še kako zavihati rokave, da je klub ohranila nad gladino. Toda brez pomoči nekoga drugega ji ne bi uspelo, zdaj pravi direktor kluba Sebastjan Komel, ki se je javno zahvalil - Milanu Mandariću!

"Težko rečem (ali bi klub ugasnil, če ga ne bi prevzela zdajšnja vodstvena garnitura, op. a.). Morda bi ga prevzela neka druga ekipa, pripeljala 'novogoriškega Mandarića' in morda nastale težave rešila v krajšem času. Je pa dejstvo: če se ne bi zadeva zapeljala na tako rekoč pravljičen način s prestopom Elekeja k Olimpiji, ne bi dobili licence in klub bi ugasnil. Gledano dolgoročno je zagotovo bolje, da smo šli po tej poti, kot pa da bi prišel nekdo in dolgove rešil z danes na jutri, kajti pojutrišnjem bi se pojavile nove težave…" je v intervjuju za Dnevnik dejal Komel in se še dodatno zahvalil predsedniku Olimpije: "O gospodu Mandariću vse najlepše z vsem možnim spoštovanjem. Prepričan sem, da se je za nakup Elekeja odločil tudi zato, ker je velik človek in je prepoznal vrednost naše zgodbe. Dogovor o prestopu Elekeja je bil zato večplasten. Ni šlo samo za športni in poslovni namen Milana Mandarića, ampak je z njim pokazal tudi človeško plat uspešnega poslovneža."

Olimpija naj bi sicer za Blessinga Elekeja v zimskem prestopnem roku sezone 2015/16 plačala kar 800.000 evrov, kar je rekorden nakup v slovenskem nogometu.

www.alesfevzer.com