Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
07.07.2017 09:02:17
Deli članek:

Jasmin Mešanović v velikem intervjuju: Kaj se je dogajalo Fajiću in Ibraimiju? Moram priznati, da ...

Ko ga je Zlatko Zahović pripeljal v Maribor, so mnogi privzdignili obrvi. Jasmina Mešanovića se pač ni povezovalo s prestopom v Ljudski vrt, toda športni direktor vijoličastih se je odločil, da podpiše pogodbo s 25-letnim napadalcem in tako ubije dve muhi na en mah.

Oslabi Zrinjski, tekmeca Maribora v kvalifikacijah za ligo prvakov, in okrepi svoje moštvo. Mešanović se je v štajerski prestolnici dobro znašel, zablestel na pripravah in navijači od njega veliko pričakujejo. Z nekdanjim reprezentantom BiH v mlajših kategorijah smo se pogovarjali o prestopu v Maribor, razlikah med obema ligama, njegovih bosanskih predhodnikih pod Kalvarijo in še marsičem zanimivem.

Ko ste prestopili v Maribor, se je začelo govoriti o tem, da je Zlatko Zahović prestop izpeljal po žrebu. Da je želel oslabiti tekmeca. Nam lahko razkrijete, kako točno so potekali pogovori? Kdaj ste se dogovorili za prestop? 

Kot igralec veliko stvari sploh ne vem, pač pa pustim agentu, da vodi te stvari. Moja naloga je, da čim bolje treniram in se čim bolje pripravim. Tako je bilo tudi tokrat. Priprave sem začel skrajno resno. Vedel sem, da imam pogodbo do konca junija, in pričakoval sem kakšno ponudbo iz tujine, sploh zato, ker sta bili za menoj dve zelo uspešni sezoni v Zrinjskem. Agentu sem prepustil vse in on je izbral najboljšo opcijo.

Drago Wernig - TAKA

Kdaj vam je pa agent povedal za Maribor? Ste bili takoj za?
Stiki so bili vzpostavljeni že pred žrebom. Toda na koncu je pač izpadlo tako, da smo se dogovorili po koncu žreba. Ni bilo tako, kot se govori, da smo prvi stik vzpostavili šele po žrebu.


Ste imeli še kakšne ponudbe razen Maribora?

Bilo je veliko stikov, a nisem želel hiteti. Čakal sem pravo ponudbo, jo dočakal in jo z obema rokama sprejel.

facebook nk maribor

Vaš agent je za bosanske medije povedal, da greste v Avstrijo na pogovore.
Tako je bilo, da. Tudi sam nisem točno vedel, o katerem klubu je govora. Rekel mi je samo, naj pospravim svoje stvari, ker greva v Avstrijo. Ustavila sva se malo prej; ko sem videl, da gre za Maribor, sem bil presrečen.

Nusmir Fajić vam verjetno ne bi govoril lepih stvari o Mariboru. Z vijoličastimi se ni razšel najlepše. Ob tem pa ga tudi navijači niso imeli radi, očitali so mu nešportno življenje. Fajić pa je na drugi strani razkril, da mu je Zlatko Zahović grozil. Veste kaj o tem?
...

CELOTEN INTERVJU, V KATEREM JASMIN MEŠANOVIĆ SPREGOVORI TUDI O 'AFERI IBRAIMI', NUSMIRJU FAJIĆU, RAZLIKAH MED ZRINJSKIM IN MARIBOROM, MOŽNOSTIH VIJOLIČASTIH V EVROPI IN ŠE MARSIČEM DRUGEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.