Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.06.2017 11:41:32
Deli članek:

Neprijetno! Ob finančnem vložku 500 tisoč evrov, Domžalčani prvega evropskega tekmeca ne bodo gostili ob Kamniški Bistrici

ALESFEVZER.COM

Simon Rožman in njegovi varovanci znova na nadomestnem prizorišču.

Nogometaši Domžal zadnjih dveh domačih preizkušenj v prejšnjem prvenstvu niso odigrali na svojem igrišču, zaradi obnove igralne površine ob Kamniški Bistrici so se z Goričani in Celjani udarili na Ptuju. Kakopak z namenom, da bi novo sezono začeli v domačem okolju, a so se zadeve vmes malce zapletle.

Gradbena dela so se medtem sicer končala, a so se nekoliko zavlekla oziroma niso bila končana v skladu s terminskim načrtom, kar hkrati pomeni, da bodo morali dvakratni prvaki tudi prvi uradni poletni dvoboj odigrati na nadomestnem prizorišču. Gre za evropsko premiero, za prvi krog kvalifikacij za ligo Europa, in zdaj je že jasno, da bodo Domžalčani tekmeca, ki jim ga bo namenil ponedeljkov žreb v Nyonu, gostili v celjski Areni Petrol (29. junija ali 6. julija).

nkdomzale.si
Za prepotreben poseg je sicer občina namenila skoraj pol milijona evrov, včeraj pa se je začelo polaganje travnate površine, ki se bo zaključilo jutri. Naslednje tri tedne bo moralo igrišče počivati, da se položena trava sprime s podlago, nakar bo na voljo za uporabo. "Nogometaši se že veselijo kakovostne igralne podlage, ki bo po zagotovilih izvajalca zdržala tudi največje padavine," so ob tem zapisali na spletni strani domžalskega prvoligaša.