Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.06.2017 10:35:44
Deli članek:

Kaj to pomeni za Koper? Kontroverzni poslovnež se je nepričakovano odrekel milijonu evrov!

Grega Wernig

Igor Pamić in njegovi varovanci se že pripravljajo na prihajajočo sezono, ki jo bodo lahko začeli v primorski ligi.

Koprski nogometaši so že začeli priprave na novo sezono. V normalnih okoliščinah to kakopak ne bi bilo nič neobičajnega, toda že nekaj časa je znano, da kozlički niso dobili tekmovalne licence, kar pomeni, da bodo lahko v pot vrnitve med prvoligaše začeli v četrtem kakovostnem razredu tekmovanja. V primorski ligi.

To se bo začelo zelo pozno, zato je kakopak veliko presenečenje, da so se Igor Pamić in njegovi varovanci že zbrali na Bonifiki ter se lotili dela. Kot da se ni nič zgodilo, kot bi bili še naprej prvoligaši. Prišla je velika večina igralcev, med katerimi je bil denimo tudi Toni Datković, ki je vmes spremenil status v zasebnem življenju, steber obrambe je skočil v zakonski stan, nekaj dni dodatnega oddiha je dobil kapetan Senijad Ibričić.

Kaj vse to pomeni? Ali Koprčani res še vedno verjamejo, da bi se lahko odločitev Licenčne komisije NZS za pritožbe kakorkoli spremenila? Mar res verjamejo, da bi lahko novo prvenstvo začeli kot prvoligaši? "Kot predsednik kluba seveda verjamem. Moram verjeti. Ne bom, ne bomo vrgli puške v koruzo. Nikakor ne," se je po dolgem molku odzval Valter Valenčič.

Grega Wernig
Na podlagi česa je na Bonifiki toliko optimizma, ostaja velika neznanka. "Delamo, delamo, delamo," je skrivnosten prvi mož Kopra. Na dodatna vprašanja v zvezi s tem ni bil pripravljen odgovarjati, zato pa nam je v nadaljevanju potrdil namigovanja, ki so nam prišla na uho, da kontroverzni poslovnež Boško Županović, povezujejo ga tudi z goljufijami in poneverbami, ki je po uvedbi postopka prisilne poravnave prevzel terjatve Milana Mandarića, presenetljivo ni več upnik Kopra. A to še ni vse ... "Drži, Boško Županović se je dolgu odpovedal. To je storil že pred časom, še pred odločitvijo o licenci. Hkrati se je pridružil delu kluba, med drugim je sodeloval tudi na uvodnem sestanku z igralci ob začetku priprav," je pojasnil Valter Valenčič.

Je "uničenje" dolga, gre za nekaj manj kot milijon evrov, zaradi katerega je Koper v prisilni poravnavi, skrivni adut kozličkov? Tega ne vemo, tega ne moremo vedeti, lahko samo ugibamo, a vendarle ne moremo mimo tega, da je krovna organizacija 1. junija jasno sporočila, da je "odločitev Licenčne komisije NZS dokončna". Potemtakem ne bi smelo biti nikakršnih možnosti za uresničitev kakršnegakoli drugega scenarija in sodeč po tem se zdi, da optimizem na Bonifiki, kjer je Andy Bara medtem postal preteklost, vendarle nima pretirano trdnih temeljev. Oziroma jih sploh nima, kar bi moralo biti tudi uradno potrjeno 20. junija, ko bo IO NZS odločal o sestavi lig za prihodnjo sezono.