Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.06.2017 09:57:33
Deli članek:

Son uspešno prestal operacijo roke

Korejec Son Heung-Min, napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama, ki si je ta teden na reprezentančni akciji zlomil roko, je uspešno prestal enourno operacijo. Son si je desno roko zlomil na kvalifikacijski tekmi za mundial med Južno Korejo in Katarjem, okrevanje pa naj bi trajalo približno mesec dni.

"Operacija je bila uspešna," je sporočil predstavnik južnokorejske nogometne zveze Cho Jun-Heon in dodal, da bo Son ostal v domovini in se osredotočil na okrevanje.

Medtem ko v zvezi menijo, da bo Son potreboval mesec dni, da se vrne na igrišča, pa je nekdanji zdravnik reprezentance Song Jun-Seop dejal, da prej kot v treh mesecih nogometaš po tako zapletenem zlomu, v roko so mu vstavili kovinske žeblje in ploščice, še ne bo nared.

Štiriindvajsetletnik je moral z igrišča v bolečinah že v 33. minuti torkove tekme v Dohi, ki jo je Katar sicer dobil s 3:2. Do zloma je prišlo v zračnem dvoboju z enim od katarskih reprezentantov.

Nova sezona se bo v Angliji začela čez osem tednov, 12. avgusta, Južno Korejo pa konec avgusta čakata odločilni kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018 proti zmagovalcu skupine Iranu 31. avgusta ter pet dni pozneje proti Uzbekistanu.

Južna Koreja je včeraj končala sodelovanje z nogometnim selektorjem Ulijem Stielkejem, potem ko je sodu izbil dno presenetljivi poraz v kvalifikacijah za mundial ta teden proti Katarju.