Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 12.06.2017 17:02:32

Novinca pri zmajih sta se predstavila

nkolimpija.si
Goran Brkić in Tomislav Tomić
V taboru Olimpije so takoj po prvenstvu zavihali rokave in začeli kovati načrte za naslednjo sezono. Igralski seznam bo spet dobil novo preobleko, kar pa smo pri Ljubljančanih že vajeni. Danes sta se v novih zeleno-belih dresih predstavila prva novinca: Goran Brkić in Tomislav Tomić.

Nova igralca novega trenerja Igorja Biščana sta vezista - po narodnosti Srb Goran Brkić in po narodnosti Hrvat Tomislav Tomić. Oba sta se dokazala v prvenstvu BiH, oba sta v tamkajšnji Premier ligi pustila velik pečat.

Brkić je igral za Mladost Doboj Kakanj, v zadnji sezoni je dosegel 12 zadetkov (s petimi v ligi za obstanek je bil celo prvi strelec tega dela tekmovanja). "Vemo, da je Olimpija velik, resen klub. Temu primerni so tudi treningi in odnos do dela. Igrati za Olimpijo bo velika odgovornost, hkrati pa tudi čast, saj ta klub podpira ogromno navijačev," je z nasmehom na obrazu razlagal Brkić, ki se je z Ljubljančani za sodelovanje dogovoril že pred dnevi, danes pa se je ekipi že pridružil na prvem treningu.

"Trener nam želi vcepiti svojo vizijo, ki jo bomo brez težav sprejeli. Prvi vtisi so odlični, tudi igralci so me odlično sprejeli, tako da sem zelo zadovoljen," je še dejal 26-letni vezist in dodal: "Kot otrok sem spremljal njegove igre pri Liverpoolu, zato bo to posebna izkušnja. Človek s takšno kariero, izkušnjami in karakterjem lahko Olimpijo dvigne še na višji nivo."

Otroka OFK Beograda in dolgoletnega člana mlajših srbskih reprezentanc odlikujeta dober strel z razdalje, večino zadetkov dosega iz razdalje.


"Nisem še imel časa za ogled Ljubljane, ampak prvi vtis je zelo dober. Kmalu se bo sem preselila tudi moja družina, za katero verjamem, da se bo tukaj odlično počutila," je zaključil Brkić.

Dres Olimpije bo v naslednjih dveh sezonah nosil tudi Tomislav Tomić, eden izmed boljših nogometašev minulega prvenstva v BiH. Nazadnje je bil član mostarskega Zrinjskega, še pred dnevi je bil blizu prestopu v slovaški Trenčin, zdaj pa se v Ljubljano seli kot prost nogometaš. "Počutim se odlično. Olimpija je največji klub v Sloveniji, ki ga dobro poznam. Spremljal sem klub in slovensko ligo, tako da pričakujem, da se bom hitro vklopil," je po podpisu pogodbe z Olimpijo povedal 26-letni nogometaš.

Osrednji vezist je z Zrinjskim dvakrat zapored osvojil naslov državnega prvaka, v omenjenem moštvu je bil eden izmed najbolj pomembnih členov. Občasno je nosil kapetanski trak, v zadnji sezoni je dosegel pet golov, dodal pa še dve asistenci: "Malce sem si spočil. Zadnjo tekmo v dresu Zrinjskega sem odigral 28. maja, tako da prihajam optimalno pripravljen."

Nekdanji član Širokega Brijega in Željezničara se zaveda, da nositi dres Olimpije pomeni veliko odgovornost: "Privilegij bo igrati tukaj. Klub je odlično organiziran, cilja na najvišja mesta v prvenstvu, upam tudi, da bomo dobro igrali v Evropi."

"Ljubljana mi je že v prvih dneh prirasla k srcu, zdaj vidim, zakaj so mi prijatelji govorili, da je to najlepše mesto na področju nekdanje Jugoslavije", je na dušo Ljubljančanom zapihal Tomić, ki ima tudi hrvaški potni list, tako da v zasedbi zmajev ne bo zasedel mesto tujca.

Članki iz rubrike