Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2017 16:25:47
Deli članek:

Antoine Griezmann: V nogometu je veliko slabih ljudi

Reuters

Profesionalni šport je v zadnjih letih naredil korak naprej tudi na področjih zunaj tekmovališč.

Kar nekaj športnikov je v tem času brez težav odkrito govorilo o svoji istospolni usmerjenosti. Zanimivo pa je, da v vseh večjih evropskih ligah trenutno ni niti enega nogometaša, ki bi se izpostavil na tak način.

O tej temi, ki je za mnoge zelo občutljiva, je francoskim medijem nekaj povedal tudi reprezentančni napadalec Antoine Griezmann. "Nogometaši nočejo govoriti o tem, ker se bojijo. Ves čas se kažemo kot da smo močni, ampak hkrati se bojimo, kaj bodo ljudje rekli o nas," je razložil soigralec Jana Oblaka pri madridskem Atleticu.

Griezmann je poudaril, da spoštuje vsakega igralca in tudi njihove odločitve, vendar je prepričan, da so mnogi prestrašeni, ker se bojijo, da bi bili deležni nasilnih dejanj navijačev. "Seveda sam nimam ničesar proti nikomur, ampak v nogometu je veliko slabih ljudi, zato je nogometaše strah iti na stadione, kjer bi jih žalili na različne načine."

Reuters
Leta 2013 je Robbie Rogers javno oznanil svojo istospolno usmerjenost, a je branilec Leedsa kmalu za tem začasno prekinil nogometno kariero. Sicer je nekaj mesecev pozneje postal član Los Angeles Galaxyja, fant pa je povedal, da ne more živeti v laži. "Ne želim živeti v laži, želel sem se rešiti skrivnosti in sem to storil na sebičen način. Sem se pa tako odločil zaradi svoje mirnosti, da sem imel čisto glavo in bil srečen. Niti sekunde nisem več želel živeti s tem na svojih plečih. Nekaj časa sem razmišljal o vsem skupaj, potem pa zbral pogum," je dejal Rogers.