Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2017 20:09:49
Deli članek:

Spektakularen Iharošev projektil kandidat za zadetek sezone (video)

ALESFEVZER.COM

V zadnji tekmi 32. kroga PLTS je v pravi golijadi Rudar s 4:2 odpravil povsem razglašeno in nemočno Olimpijo.

Na tribunah stadiona Ob jezeru se je zbralo približno dva tisoč ljudi, ki so po koncu srečanja z bučnim aplavzom pozdravili zmago svojih ljubljencev. Ti so prikazali zelo dobro predstavo in še tretjič v tem tekmovalnem obdobju na kolena spravili lanskega prvaka - enkrat sta se tekmeca razšla brez zadetkov. Oba spomladanska obračuna so knapi v svojo korist odločili z identičnim izidom - 4:2.


Čeprav Velenjčani do današnjega srečanja kar 320 minut žogi niso našli poti v mrežo, so strelsko sušo tokrat zaračunali z obrestmi. Blestela sta njihova najboljša strelca Dominik Glavina in John Mary, Hrvat je zadel enkrat in je zdaj s šestnajstimi goli sam na vrhu ligaške lestvice strelcev, nigerijski Kamerunec pa je bil uspešen dvakrat in se je s petnajstimi zadetki na drugem mestu izenačil z napadalcem Maribora Luko Zahovićem.

Toda poteza dvoboja brez kančka dvoma pripada 20-letnemu Marku Iharošu. Desni bočni branilec Rudarja je v 34. minuti s pravim projektilom s približno 35 metrov 'razparal' mrežo, ki jo je branil Rok Vodišek. To je bil Hrvatov prvi zadetek v slovenskem prvenstvu in nanj je bilo res vredno (po)čakati vse od konca oktobra, ko se je pridružil Rudarju.