Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2017 14:59:12
Deli članek:

Šokantno razkritje: V Barcelonini slačilnici so se dogajale neverjetne stvari

Kar se dogaja v slačilnici, ostane v slačilnici, je znano, nepisano pravilo med športniki.

Toda zdaj ga je prekršil funkcionar, in to ne katerikoli. Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta je za Radio Barcelona razkril, da nogometaši v slačilnici Barcelone niso vselej slavili samo s šampanjcem, kar bi bilo sicer nekaj povsem normalnega in sprejemljivega.

Laporta je povedal stvari, s katerimi je zagotovo šokiral mariskoga. Brez dlake na jeziku je razkril, kaj se je v slačilnici dogajalo v času, ko je bil njen član nogometni virtuoz - Ronaldinho. Brazilec je že od nekdaj znan po tem, da s polno žlico zajema radosti, ki jih ponuja življenje. V nogometnih krogih so bile zelo znane njegove divje zabave v Barceloni.

Toda divje zabave so se dogajale tudi v slačilnici. Skupaj z Decom in Maxijem Lopezom je Brazilec namreč organiziral orgije za soigralce.

Fante, ki pri tem niso sodelovali, pa so maltretirali. Med njimi je bil tudi Bojan Krkić, ki je veljal za izredno nadarjenega nogometaša, toda on in njemu podobni igralci so zaradi morečega vzdušja raje 'pobegnili' iz kluba.

Zaradi omenjenega terceta in njegovega divjega sloga življenja je ceno s svojim odhodom bojda plačal nekdanji trener Frank Rijkaard. Poučen z njegovo izkušnje pa je Josep Guardiola ob prihodu na Camp Nou potegnil drastično potezo, s katero si je verjetno močno olajšal življenje.

Odločil se je znebiti igralcev s problematičnim karakterjem in s tem umiril slačilnico, ki je začela normalno dihati. Odnosi v njej so postali takšni kot morajo biti, zdravi. Dokaz, da se je odločil za pravo potezo, je med drugim tudi eksplozija Lionela Messija in začetek obdobja, v katerem je Barcelona z lovorikami izdatno obogatila klubsko vitrino.