Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2017 16:53:26
Deli članek:

Real plačal kar 45 milijonov (!?) za 17-letnika in super talenta speljal Barceloni!

Profimedia

Odjeknila je vest o izjemno odmevni tržni potezi kraljevega kluba.

Ime mu je Vinicius Junior, brez konkurence je bil najboljši igralec nedavnega  južnoameriškega prvenstva do 17 let in velja za največjega brazilskega talenta po Neymarju. Na vsak način je tudi njega hotela Barcelona, toda medtem ko se je nekoliko preveč pogajala s fantovim klubom Flamengom, je udaril njen veliki rival madridski Real. 

Ta se je odločil nič več in nič manj kot preprosto nakazati odškodninsko klavzulo v višini skoraj 45 milijonov evrov (skupaj s provizijo in plačo pa 60!), saj si predsednik Florentino Perez noče privoščiti še enega takega poraza kot v boju za Neymarja. Kot trdijo brazilski mediji, je zadeva zapečatena in bomo mladeniča kmalu videli v Madridu. 

Gre za resnično izjemnega najstniškega nogometaša, ki je za mlajše kategorije brazilske izbrane vrste dosegel kar 25 zadetkov na 28 tekmah in ki bi - sploh za to ceno - po hitrem postopku utegnil postati polnopravni član Realove članske ekipe. Morda pa, če se bo pokazal kot zadetek v polno, tudi hud udarec za Barcelono.