Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2017 08:51:43
Deli članek:

Marko Elsner o svojem sinu: Luka, ki sem mu svetoval samo eno stvar, je bil še najmanj kriv! Tisti Ranko Stojić pa …

Grega Wernig

Marko Elsner je brez dlake na jeziku spregovoril o svojemu sinu Luki Elsnerju in avanturi slednjega pri Olimpiji.

V intervjuju za Sportal se je legendarni Marko Elsner, eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov, dotaknil tudi usode, ki je njegovega sina Luko Elsnerja doletela pri Olimpiji. Milan Mandarić je mladega strokovnjaka pripeljal z besedami, da je dolgoročna rešitev za zeleno-bele, toda odpustil ga je, še preden je sploh dobro začel z delom. Marko Elsner, nekoč jugoslovanski reprezentant, je prepričan, da je bil Luka v celotni zgodbi še najmanj kriv.

"To je nogomet. Že v Domžalah se je, takrat sem bil proti, saj bi še nekaj let lahko igral, hitro odločil, da odide v trenerske vode. Najprej je bil pomočnik, zelo hitro je dobil priložnost na samostojni poti. Če pogledam nazaj, se mi zdaj zdi, da je ravnal pravilno. Ujel je pravi trenutek. Potem je prišel klic Olimpije, kar se ne zgodi pogosto, zato se je pravilno odločil, ko je izziv sprejel. Dobro je začel, a pozimi so se zgodili veliki premiki. Morda je on še najmanj kriv, da se je zgodilo, kar se je, a trener je pač tisti, ki prvi plača davek," je za Sportal v intervjuju, ki je v celoti na voljo tukaj, dejal bivši nogometaš Crvene zvezde in Nice.

Elsner starejši se je v nadaljevanju dotaknil tudi Ranka Stojića: "Glede na rezultate Olimpije, ki so sledili po njegovem odhodu, je jasno, da s takšno ekipo ni mogel narediti veliko. Športni direktor Ranko Stojić je bil tisti, ki je naredil veliko napak. Pri odhodih in prihodih igralcev. Imel je svoje ideje, ki pa so se izkazale za napačne. Luki sem takrat svetoval samo eno. Naj ne odstopi sam, saj bi s tem izpadel krivec, čeprav to ni bil. Bil je zelo potrt, a to je izkušnja, ki mu bo v prihodnosti še kako koristila. Je še mlad, pred njim je še 30, 40 let dela v tem poslu, če bo vztrajal. Je zelo delaven, o nogometu ve veliko in mislim, da ga čaka lepa priložnost."