Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2017 08:08:29
Deli članek:

Avstrijec, ki je Slovenca z besedami poslal v plinsko celico, dobil svoje: Kazen nogometašu, ki je pozdravljal kot nekoč Hitler

vszi

Nogometaš, ki je v Avstriji zakuhal odmevno "nacistično afero", je bil na sodišču obsojen.

Epilog dogodku, ki je pred meseci še kako odmeval, je vse bližje. David Podgornik, avstrijski nogometaš upali bi si trditi slovenskih korenin, je bil na deželnem sodišču v Celovcu obsojen na 15 mesecev dni dolgo pogojno zaporno kazen, je poročal Primorski dnevnik, potem ko si je na nogometni tekmi pri naših severnih sosedih privoščil nekaj nedopustnega. Na igrišče je nogometaš kluba Wölfnitz prišel z nogavicami, na katerih sta bili dobro vidni številki 88, kar v neonacističnih krogih velja za Hitlerjev pozdrav), toda to še ni bilo vse. Kasneje je dva nogometaša kluba DSG Sele Zell, ki je klub slovenskih zamejcev, žalil. "Je le en firer, usrane Jugose je treba zapliniti in postreljati!"naj bi kričal.

Zaradi svojega obnašanja je bil nemudoma suspendiran, zdaj je dobil svoje še na sodišču. Pogojna zaporna kazen sicer še ni povsem pravnomočna, David Podgornik se na odločitev sodišča lahko pritoži.