Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.04.2017 18:23:11
Deli članek:

Džinič v izdihljajih uničil domžalske sanje

ALESFEVZER.COM

Celjani so v spomladanskem delu še naprej neporaženi.

Niz jim je uspelo nadaljevati proti Domžalam, ko je z zadetkom malo pred zadnjim sodnikovim piskom Elvedin Džinić izničil vodstvo gostov. Toda z remijem niso napredovali na tako želeno četrto mesto. Na drugi strani so se gostje točkovno izenačili z drugouvrščeno Olimpijo, ko jo v nedeljo čaka gostovanje v Kidričevem.

Gledalci so v prvem polčasu videli dokaj enakovredno predstavo, ki je ponudila nekaj priložnosti, najlepšo pa je v 22. minuti zapravil Petar Franjić, ki je sam stekel proti Maticu Kotniku, a je bil celjski vratar uspešnejši v medsebojnem dvoboju. Domžalčani so sicer prvič zagrozili že v drugi minuti, ko je Veljko Batrović iz bližine streljal z glavo, a je bil tudi takrat Kotnik na mestu.

ALESFEVZER.COM
Celjani so tudi imeli nekaj obetavnih akcij, še najbolj vroče pred domžalskimi vrati pa je bilo v 31. minuti, ko je z leve strani na oddaljeno vratnico podal Rudi Požeg Vancaš, Jucie Lupeta je žogo poslal pred vrata, kjer sta v rahli zmedi nato poskušala tako Lupeta kot Matej Podlogar, toda žoge jima iz neposredne bližine ni uspelo poslati čez golovo črto.

V drugem polčasu so v 54. minuti najprej zagrozili Domžalčani prek Alvara Brachija, le malce zatem pa so kranjski sodniki dosodili enajstmetrovko za goste, ko je Goran Cvijanović ob podaji iz kota v kazenskem prostoru držal Denisa Halilovića. Zanesljiv strelec z bele točke je bil nekdanji član Celja Ivan Firer, ki je tako dosegel svoj prvi prvenstveni gol v domžalskem dresu.

Celjani so bili v drugem polčasu prvič nevarni v 69. minuti, ko je Dalibor Volaš s približno 15 metrov sprožil po tleh, Dejan Milić pa je žogo brez večjih težav ustavil. Zatem pa ekipi nista prišli do nevarnih akcij, le v 88. minuti je Elvedin Džinić nekoliko nespretno posredoval in streljal proti svojemu golu, avtogol pa je preprečil Kotnik.

ALESFEVZER.COM
Ko je že kazalo na zmago Domžal, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka prav Džinić Celjanom zagotovil točko, ko se je najbolje znašel v gneči pred Milićem po prostem strelu z leve strani in podaji Gorana Cvijanovića.

Celjani bodo v 28. krogu prihodnjo nedeljo gostili Olimpijo, Domžalčani pa bodo dan prej gostje Radomelj.

Celje - Domžale 1:1 (0:0)

* Celje - Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Kajtazović, Žunič in Brezar (vsi Kranj).
* Strelca: 0:1 Firer (56./11 m), 1:1 Džinić (90.).
* CELJE: Kotnik, Vidmajer, Hadžić (od 75. Travner), Džinić, Barišić, Pišek, Cvek, Cvijanović, Podlogar (od 62. Volaš), Požeg Vancaš (od 59. Belić), Lupeta.
* DOMŽALE: Milić, Širok, Halilović, Elsner, Brachi, Žinko, Batrović (od 80. Dobrovoljc), Žužek (od 68. Husmani), Repas, Franjić (od 54. Volarič), Firer.
* Rumeni kartoni: Hadžić, Barišić, Travner, Cvijanović; Žinko, Širok, Elsner, Brachi.
* Rdeči karton: /.