Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30.03.2017 20:01:56
Deli članek:

Vroče na Bonifiki: Je trener ponudil odstop? Bile so razgrete glave ...

Grega Wernig

Po nizu šestih tekem, na katerih niso okusili grenkobe poraza, so Igor Pamić in njegovi varovanci znova ostali praznih rok.

Koprčani so prekinili niz tekem brez poraza, na Bonifiki so se vsega izkupička veselili Krčani. Medtem ko so gostje prešerno proslavljali uspeh, je bilo ozračje med gostitelji kakopak popolnoma drugačno. Turobno. "Takšno tekmo je težko komentirati, res sem zelo razočaran. Ne bom rekel, da si fantje niso želeli uspeha. Zlasti v prvem polčasu smo imeli dovolj obetavnih situacij, iz katerih bi lahko povedli, toda naposled smo izgubili, ker smo igrali tako, kot nisem hotel. Zahteval sem nekaj drugega, toda naj se razumemo, da igralcem ne zamerim ničesar. Preveč smo izgubljali žogo, preveč je bilo nenatančnih podaj. Še posebej na delih igrišča, na katerih smo Krčanom omogočali hitre prehode, v protinapadih pa so eni boljših v Sloveniji. In ko iz nekaj priložnosti ne dosežeš gola, te prej ali slej čaka kazen. Nas je doletela v najbolj nepravem v končnici prvega polčasa, še huje pa je, da v nadaljevanju ni bilo dovolj 'krvi', nismo se pravilno odzvali. Preveč je bilo individualno slabih igralcev, od katerih smo veliko pričakovali. Vendar že večkrat sem poudaril, da sem po porazu jaz vedno prvi krivec. To ni sporno, kot trener prevzemam odgovornost," je povedal Igor Pamić.

Grega Wernig
Že v končnici dvoboja je bilo na Bonifiki slišati namigovanja, da bi utegnil strokovnjak iz Žminja ostati brez službe, v poznih večernih urah so bila še nekoliko bolj izrazita. Z dodatkom, da naj bi vodilnim možem sam ponudil odstop. Ali  se je takšen scenarij zares zgodil, smo preverili po prespani noči. Na »kraju zločina«. "Po takšni tekmi je velikokrat tako, da kakšna beseda dobi prevelik pomen. Da se iz muhe naredi slona. Seveda smo razočarani, to je popolnoma razumljivo. Hočemo zmagovati, in če bi nam bilo vseeno, bi bilo nekaj narobe, toda pripeti se tudi takšna tekma. To je nogomet. Zgodil se nam je mrk in konec, vendar hkrati kapo dol nasprotniku,"  je dejal Valter Valenčič. Prelevil se je v diplomata, vztrajali smo pri bolj konkretnem odgovoru. "Takoj po tekmi so glave razgrete in da, takšne so bile tudi tokrat. Vendar z naše strani se ni dogajalo nič pretresljivega. Morda je kdo razočaran rekel kaj takega, ampak o kakršnikoli spremembi nismo razmišljali. Medtem smo vse skupaj že prespali in gremo naprej," je pojasnil predsednik koprskega prvoligaša.