Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.03.2017 13:48:40
Deli članek:

Oglasil se je avtor Ronaldovega kipa, ki se mu posmehuje ves svet: Cristiano je želel le...

Kip Cristiana Ronalda, ki so ga odkrili na zdaj že uradno letališčem z imenom po portugalskem šampionu, je dvignil ogromno prahu.

V središču pozornosti sredinega slavnostnega odprtja letališča Cristiana Ronalda na Madeiri ni bil portugalski zvezdnik niti samo letališče, temveč doprsni kip. Pod njega se je podpisal domači umetnik Emanuel Santos, kip pa je v hipu postal ne uspešnica, kot bi si avtor seveda želel, temveč predmet posmeha, ker kip bolj kot na nogometaša spominja na njegovo popačeno verzijo. "Nemogoče je ugoditi Grkom in Trojancem, tudi Jezusu ni uspelo, da bi ugodil vsem. To je stvar okusa in ni tako preprosto, kot si mislite. Kip sem pripravil na podlagi fotografij Cristiana Ronalda, ki sem jih našel na internetu. Nekaj sem si jih natisnil in jih med delom imel ob sebi," je pojasnil Santos.

Dodal je še, da je Ronaldo dobil predogled umetnine, je pa želel le en popravek: "Všeč mu je bilo, kar je videl. Je pa imel le eno pripombo, in sicer je želel da nekaj tistih smejalnih gubic, ki so na njegovem obrazu, ko se smeje, nekoliko popravim, saj ga po njegovem mnenju delajo starejšega."