Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.03.2017 16:01:06
Deli članek:

Zvezdnik Arsenala boleče zbodel topničarje, Wenger pa z bizarno reakcijo

Reuters

Že nekaj časa se šušlja, da bi utegnil Arsenal zapustiti eden od prvih zvezdnikov ekipe.

Nad londonski Arsenal so se v zadnjih mesecih dni zgrnili zelo črni oblaki, iz kroga v krog tonejo nižje, izmika se jim celo tisto tako opevano četrto mesto, ki bi jim prineslo nastop v ligi prvakov. 

V Londonu se je prižgal rdeči alarm, vedno več je navijačev, ki zahteva Wengerjev takojšen odstop, tudi vedno več igralcev pa razmišlja o odhodu. Med njimi tudi Alexis Sanchez, ki je nemalokrat jasno in glasno sporočil, da je nezadovoljen z letošnjimi rezultati topničarjev. Čilenec ima še leto in pol veljavne pogodbe z Arsenalom, a verjetnost, da bi že poleti zapustil klub, ni tako majhna. Med reprezentančnim premorom je (sicer posredno) spregovoril tudi o svoji prihodnosti. "Zadovoljen sem v Londonu in načrtujem, da bom pogodbo oddelal do konca. Všeč mi je mesto in rad bi ostal tukaj, toda v ekipi, ki ima zmagovalno miselnost," je ostre puščice v smeri topničarjev ustrelil Čilenec, ki si ga v svojih vrstah zelo želi mestni tekmec Chelsea.

In kaj na vse to poreče Arsene Wenger? Njegov odziv ne bi mogel biti bolj bizaren, sploh če pogledamo lestvico angleškega prvenstva. "Le en klub je v Londonu," se je šaljivo namuznil Wenger in se navezal na znan navijaški napev navijačev Arsenala. Če si je s tem želel pridobiti kakšno plus točk pri njih, mu ni najbolj uspelo.