Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.03.2017 22:01:38
Deli članek:

Luka Elsner: Če sem faktor, ki je problematičen ...

alesfevzer.com

Po drugi spomladanski preizkušnji in drugem porazu čete Luke Elsnerja je moral slednji odgovarjati na številna vprašanja zbrane sedme sile.

Seveda ni manjkalo tistih o njegovi nadaljnji službi pri aktualnih državnih prvakih. Nekaj je o tem povedal že takoj po tekmi letečemu reporterju Kanala A, toda ko se je glava nekoliko umirila, je malce spremenil besede. 

"Trener je vselej v položaju, da je njegova služba vprašljiva, še posebej v klubu s tako visokimi ambicijami. Ko se zgodi takšen polom, se je potrebno zavedati, da bomo opravili analizo opravljenega dela. Če sem faktor, ki je problematičen, bo potrebno to dejstvo sprejeti kot moški. Še enkrat pa ponavljam, da mi je v takšni situaciji bolj žal fantov in navijačev, kot pa zame osebno. Sem potrt in eden od tistih, ki jim je v tem trenutku najtežje. Profesionalni nogomet je krut in mora biti krut, ko rezultatov ni, je v prvi liniji trener."

No, ni pa bil edini, ki je sedel na klopi. Pred dvobojem smo že zapisali, da je imel okrepitev v podobi športnega direktorja Ranka Stojića. Tudi o tem je moral odgovarjati Elsner, za katerega se je šušljalo, da mu to ni po godu.

"To je bila odločitev vodstva. Vse v smeri, da se v želji po zmagi pomaga ekipi. V slovenski ligi je na klopi prisotnih kar nekaj športnih direktorjev. To me ne moti. Vse, kar je v pomoč, da se tekma dobi, zame ni težava. V to se moj ego ne more vmešavati, še posebej, če je odločitev sprejeta s strani mojih nadrejenih. Tega ne dojemam, kot da mi je bilo nekaj odvzeto."