Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2017 14:33:28
Deli članek:

Za navijaške incidente na stadionu ni prostora: Ostri kazni za Maribor in Olimpijo

Grega Wernig / m24.si
Policisti so imeli veliko dela z navijači obeh ekip.

Znane so kazni za navijaške izgrede na večnem derbiju v Ljudskem vrtu.

Nogometna zveza Slovenije je v sporočilu za javnost ostro obsodila navijaške izgrede, do katerih je prišlo na tekmi 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu in katerih posledica je bila dvakratna prekinitev tekme ob uporabi pirotehničnih sredstev na tribuni. Z NZS so še sporočili, da podpirajo zgolj navijaško kulturo, ki pomeni športno navijanje na nogometnih stadionih in ne vključuje ogrožanja drugih ali sebe. 

Disciplinski sodnik NZS je zaradi večkratnih kršitev predpisov s strani navijaške skupine kaznoval Maribor s skupno kaznijo 11.000 evrov. Mariborski navijači so večkrat med tekmo uporabili pirotehnična sredstva ter posledično dvakrat poskrbeli za prekinitev tekme, ob tem pa še žaljivo vzklikali nasprotni ekipi in njenim navijačem. 

Disciplinski sodnik pa je zaradi vedenja navijačev kaznoval tudi ljubljansko Olimpijo, kar je bila prav tako posledica uporabe pirotehničnih sredstev in žaljivega vzklikanja. Kazen gostujočim navijačem je bila odmerjena v višini 4.600 evrov.