Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
02.03.2017 08:44:16
Deli članek:

Nova moč Gorice: Hvaležen sem tudi Buffonu, Pirlu, Tevezu …

nd-gorica.com

Na stadionu Matije Gubca je bil v začetni enajsterici štirikratnih slovenskih prvakov tudi nov obraz; predstavil se je Andrija Filipović.

Delež k uvodni zmagi Gorice v nadaljevanju prvenstva je pristavila tudi nova moč. Miran Srebrnič je v Krškem v začetno enajsterico uvrstil obetavnega napadalca Andrijo Filipovića, ki se je nogometne abecede naučil na Reki, pred prihodom v slovenski Las Vegas se je preizkusil v mladih ekipah Juventusa in Spezie, nazadnje je bil član Siene.

Njegova pot se je začela v domači Crikvenici in nadaljevala v mlajših selekcijah Rijeke, kjer ostal do 16. leta starosti, nakar se je kot posojen igralec hrvaškega prvoligaša preizkusil v primaveri Juventusa. V Torinu je ostal šest mesecev in se vrnil na Reko, začel je priprave s člansko ekipo, a je sledil še en odhod na dodatno izobraževanje. Eno leto je preživel v mladem moštvu Spezie, po vrnitvi domov pa prekinil pogodbo in se preselil v italijanskega tretjeligaša Sieno. Ni igral in sledilo je čakanje na novo priložnost, dočakal jo je v Novi Gorici.


Glede odhodov zelo mladih nogometašev v tujino so mnenja vedno znova precej deljena, toda Andrija Filipović zagotavlja, da mu je 18 mesecev v Italiji koristilo: "To je zelo dragocena izkušnja, veliko novega sem spoznal in se marsičesa naučil. Nadvse sem zadovoljen, da sem se lahko razvijal na takšen način, toda v prvi vrsti moram biti hvaležen Rijeki, kjer sem se izoblikoval kot osebnost in igralec."


Pri stari dami je imel ta privilegij, da je nekaj treningov opravil tudi z zvezdniško člansko zasedbo pod vodstvom Massimiliana Allegrija. "Zlasti med reprezentančnimi premori smo mladi igralci kdaj pa kdaj nadomestili odsotne, da je lahko trening potekal nemoteno, na srečo pa sem bil nekajkrat prav tako poklican v trenutkih, ko je bila zasedba popolna."



CELOTNI POGOVOR Z OBETAVNIM HRVAŠKIM NAPADALCEM SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.