Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.02.2017 14:20:02
Deli članek:

Zahovićevo malce drugačno kadrovanje: Za Maribor registriran nogometaš Mure

Nikola Miljković

Nogometna zveza Slovenije je za Maribor registrirala novega nogometaša.

Čeprav je Zlatko Zahović pred časom poudaril, da bo zimski prestopni rok v Ljudskem vrtu bolj kot ne miren, temu ni povsem tako. Erik Janža je podpisal za Viktorio, Dejan Mezga je odšel na Portugalsko, iz Italije se je vrnil Gregor Bajde, Sunny se bo v prihodnje dokazoval v Izraelu. Zdaj pa je Nogometna zveza Slovenije (NZS) potrdila še en posel, pod katerega se je podpisal Maribor.

Pod Kalvarijo se je preselil oziroma bolje rečeno vrnil Tim Kolar. Gre za ofenzivno usmerjenega vezista, ki je kariero dejansko začel pri Mariboru, kasneje pa igral tudi za Domžale, Zavrč in Celje. Nazadnje je bil pri Muri, zdaj si bo spet nadel vijoličasti dres. A seveda vprašanje, če ga čaka vidnejša vloga v članski ekipi. Prej gre pričakovati, da se bo dokazoval v rezervni ekipi, ki nastopa v 3. SNL.

Devetnajstletnik ima sicer slovenski potni list, a se je pred časom odločil, da bo branil barve Hrvaške. Tako je za kockaste do 18 let odigral štiri, za selekcijo do 19 let pa tri tekme. Kot zanimivost dodajmo še to, da je prav v dresu Maribora Kolar gole že zabijal kot po tekočem traku. V sezoni 2011/12 je kot član ekipe do 15 let na 29 tekmah 27-krat meril v polno.

Drago Wernig - TAKA