Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
26.01.2017 19:54:23
Deli članek:

Darko Milanič in intervju, kot ju še niste videli: Brutalno odkrito po 9 mesecih mariborskega molka

Drago Wernig - TAKA

To ni navaden intervju. Ne more biti. Že sam po sebi je lahko zgolj nekaj povsem drugega in drugačnega, če vemo, kaj se je zgodilo pred devetimi meseci, kako je to vplivalo na komunikacijo Maribora s slovenskimi mediji in javnostjo ter kaj je to vneslo v odnose med tem klubom in našim časnikom.

To ni intervju sprave, za tako dramatičnost ni potrebe zdaj in je ne bo nikoli. To ni intervju, zaradi katerega bi bil nekdo zmagovalec in nekdo poraženec, nekdo bolj ali manj trmast, nekdo bolj ali manj ponosen, nekdo bolj ali manj pameten. To je intervju profesionalcev, ki zelo dobro vedo, da noben led ni večen in da je v življenju vedno treba iti naprej.

Če odmislimo nepomembne malenkosti, ste bili v zadnjih devetih mesecih edini predstavnik NK Maribor, ki je bil vedno in povsod na voljo za vse oblike stikov z mediji. Je to vaša odločitev? Na čem je osnovana?
Jasno je, da kot trener moram sodelovati na novinarskih konferencah, tako pred tekmami kot po njih. Sem tisti, ki sodeluje pri pogovorih z novinarji. Sem ves čas na voljo, kajti to je moja naloga. To spada v opis mojega dela. To ni moja odločitev. Nisem rekel, zdaj bom pa odgovarjal novinarjem, to je del trenerskega poklica. Tako to tudi sprejemam.

V klubu in mestu je čutiti zamere do medija, s katerim se ravnokar pogovarjate. Jih čutite vi?
Zamere? Ko so kritike konstruktivne in upravičene, so zmeraj v redu. To človeka dela boljšega. Ko pa so kritike zlonamerne, osebne in gredo predaleč, so zelo moteče. Ne samo pri meni, govorim na splošno v življenju. Moramo razlikovati med dvema vrstama kritik. In potem se jasno odzovemo na osnovi tega.

Drago Wernig - TAKA

Ni več branik kluba v odnosu do medijev, je pa Zlatko Zahović še vedno človek, ki mu mnogi pripisujejo, da v klubu vleče še precej več kot niti športnega direktorja. Velikokrat so vas že spraševali, ali tudi trenerske.
Človek je inteligenten, ima nogometno znanje, jaz pa nisem »one man band«. Zaradi mene si lahko ljudje mislijo, kar hočejo. Imamo način sodelovanja, v katerem je on zelo zelo odgovoren za to, kdo bo igral. Zakaj? ... 

CELOTEN, KAR ŠTIRISTRANSKI INTERVJU Z DARKOM MILANIČEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN!