Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.01.2017 15:07:08
Deli članek:

Soigralca Romana Bezjaka pregnali navijači: V klubu nočemo salafista!

Reuters

Nemški prvoligaš se je razšel s Tunizijcem Änisom Ben-Hatiro.

Zaradi velikega pritiska navijačev, ki so se jim pridružili tudi sponzorji in nato še politiki, se je vodstvo nemškega Darmstadta odločilo prekiniti pogodbo z 28-letnim igralcem sredine igrišča, ki je v klub prišel lani poleti.

Razlog za "vstajo" proti Ben-Hatiri je njegovo sodelovanje s humanitarno organizacijo Ansaar International. Čudno? Morda, a omenjeno organizacijo tesno povezujejo s salafizmom, ki velja za eno najbolj vplivnih islamskih radikalnih gibanj. Ko so navijači izvedeli za to, so takoj začeli s protesti in deljenjem letakov proti ravnanju Ben-Hatire, hitro je prišel tudi naslednji korak - da ga ne želijo več videti v klubu, za katerega navijajo.

"Ko smo analizirali položaj, smo prišli do zaključka, da nadaljnje sodelovanje nima smisla ne zanj in ne za nas. Klub je ocenilm, da je bilo angažiranje Ben-Hatire v navedeni organizaciji napačno," je povedal predsednik kluba Rüdiger Fritsch. Darmstadt, za katerega od lanskega poletja igra tudi Roman Bezjak, bo zaradi predčasne prekinitve pogodbe Ben-Hatiri izplačal 150.000 evrov.

Na socialnem omrežju se je oglasil tudi nogometaš, ki je bil rojen v Nemčiji. "Ne obstaja veliko število ljudi, ki nosijo veliko odgovornost, a se lahko vsak dan pogledajo v ogledalo. Hvala bogu, jaz lahko to storim," je zapisal Ben-Hatira.