Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2017 11:55:15
Deli članek:

Koliko kitajskega denarja na domžalski račun?

Grega Wernig

Domžalčani so v pričakovanju novega leta ostali brez pomembnega člena, a so hkrati kakopak zaslužili.

Ob Kamniški Bistrici so se sprijaznili, da bodo v nadaljevanje sezone krenili brez Marka Alvirja. Obetavni hrvaški vezist bo kariero nadaljeval v češki prvi ligi v dresu Slavie iz Prage, klubu z dolgo in bogato tradicijo je obljubil triletno zvestobo.

"Prestop v Slavio je zame velik korak naprej. Seveda sem se pozanimal o tem, kako klub deluje, prvi vtis je izjemen. Spoznal sem se tudi s kakovostjo češke lige, spremljal sem zadnjih pet ali šest tekem Slavie. Prvi cilj je osvojiti prvenstvo, potem pa uvrstitev v skupinski del lige prvakov ali lige Europa. O tem sanjam, odkar sem začel igrati nogomet," je ob predstavitvi med drugim povedal Marko Alvir.


Odškodnina je poslovna skrivnost. "Smo zadovoljni. Prestop je v podobnih okvirih kot poletni Kenana Horića, dogovorili pa smo se za precejšnje bonuse za uspešnost in tudi odstotek od nadaljnje prodaje," se je odzval športni direktor Domžal Matej Oražem. Spomnimo, branilec iz Bosne in Hercegovine se je preselil v Antalyaspor in takrat se je namigovalo o tem, da naj bi Turki dvakratnim slovenskim prvakom odšteli okrog 400 tisoč evrov odškodnine. Če je nadomestilo skrivnost, pa je popolnoma jasno, da je domžalski klubski račun oplemenitil kitajski kapital, Slavia je namreč v lasti zasebnega energetskega podjetja CEFC China iz države z največ prebivalci na svetu.