Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
27.11.2016 08:06:10
Deli članek:

Bolnišnica na robu mesta: Elsnerjeve kot ponedeljek dolge težave

alesfevzer.com

Potem ko je Maribor v soboto zlahka premagal Krško, si Olimpija v nedeljo na tekmi z Aluminijem preprosto ne sme privoščiti spodrsljaja.

Luka Elsner ima pred jutrišnjo tekmo z Aluminijem nemalo kadrovskih skrbi. Kot da odsotnost kaznovanega Mihe Zajca ne bi bila dovolj, so njegovo vrsto še kako zdesetkale tudi poškodbe.

Ko ima hudič mlade, jih ima v glavnem veliko. In tako je tudi v primeru Olimpije, ki se pred obračunom 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije utaplja v malem morju težav. Številni nogometaši so namreč poškodovani, večina tako, da zagotovo ne bo mogla igrati, takšnih, ki še upajo, da se bo zdravje tik pred zdajci popravilo na bolje, pa ni veliko. Poleg Zajca zagotovo ne bo igral niti Rok Kronaveter, Olimpija bo torej pogrešala oba ključna moža na sredini igrišča. Mariborčan je imel v tej sezoni že nemalo takšnih in drugačnih zdravstvenih težav, zdaj so mu ponagajali še zobje. Kronaveter je moral celo na operacijski poseg, zato ves teden ni treniral, tudi na petkovem treningu je bil "v civilki" in zgolj opazovalec z roba igrišča.

MIŠICA, KOLENO, PREHLAD
Zagotovo ne bo igral niti Julius Wobay, čeprav se je med tednom zdelo, da bo izkušeni Afričan pravočasno okreval. Toda v petek ga spet ni bilo na treningu, vnovič je potarnal nad bolečinami v stegenski mišici. Podroben zdravniški pregled je izključil resnejšo poškodbo, je pa prisotna oteklina, ki ga ovira pri igranju.

Po hudem prehladu še vedno ni dovolj pri močeh niti Kenan Bajrić, ki se znajde tudi na sredini igrišča, med igranjem za mladinsko ekipo si je peto poškodoval tudi Jakob Novak. Kot da vse našteto ne bi bilo dovolj, je vprašljiv še Ricardo Alves. Portugalec si je na tekmi z Gorico poškodoval hrbet, ki ga še vedno precej boli.

"Če bo igral, bomo tvegali," pravi Luka Elsner in dodaja: "Toda ne vem, kako smiselno je to. Če se težave hitro ponovijo, si potem prisiljen zgodaj menjati, kar ti lahko podre marsikateri načrt." Zdravih vezistov torej res ni veliko, se pa po odsluženi kazni zaradi rumenih kartonov v moštvo vrača vsaj izkušeni Darijan Matić. "Enajsterico bomo sestavili tako, da bomo imeli kar največ možnosti za zmago. Vsi, ki so tukaj, so dovolj kvalitetni, da se vklopijo v naš sistem igre in nam pomagajo do začrtanega cilja. Prepričan sem, da bomo z igralci, ki bodo na voljo, prišli do želenega rezultata," je še dodal Elsner.