Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.11.2016 17:09:22
Deli članek:

Se res obeta senzacionalen prestop iz Reala v Barcelono?

Reuters

Prestopi med največjimi konkurenti nikoli niso dobro sprejeti med navijači, mogoče pa se obeta nov na relaciji Real Madrid-Barcelona.

Mnogi se spomnijo dogodka iz leta 2000, ko se je Luis Figo iz Barce preselil k Realu in razjezil katalonske navijače. Nekaj podobnega je sedem let pozneje naredil še Javier Saviola.

Glede na informacije, ki prihajajo iz Španije, obstaja možnost, da bi tokrat videli prestop v nasprotni smeri. V glavni vlogi pa je Isco, ki je v tekoči sezoni za Real nastopil na dvanjstih tekmah (v vseh tekmovanjh) in zabil dva gola. Štiriindvajsetletnemu napadalno usmerjenemu vezistu pogodba z galaktiki poteče leta 2018, trenutno pa se zdi, da je morebitno podaljšanje sodelovanja precej oddaljeno.

Zato obstaja možnost, da bo po koncu sezone zapustil stadion Santiago Bernabeu, kamor se je iz Malage preselil pred tremi leti in pol. Takrat so Madridčani zanj odšteli 30 milijonov evrov, toda fantu si v tem času nikakor ni uspelo izboriti mesta v udarni enajsterici.

Za Isca že zdaj vlada precejšnje zanimanje, Real pa ima tri možnosti, in sicer podaljšati pogodbo z njim, ga prodati vsaj leto pred iztekom pogodbe, da prejme določeno odškodnino, ali pa ga po izteku pogodbe pustiti brez odškodnine.

Med klubi, ki bi ga radi videli v svoji sredini, je po poročanju španskega Mundo Deportiva tudi Barcelona. Še več, Katalonci naj bi v Iscu celo videli naslednika legendarnega Andresa Inieste. Bi se res znalo zgoditi, da se bo iz Reala preselil k najhujšemu tekmecu?