Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.10.2016 21:44:07
Deli članek:

Evans po štirih letih opran krivde, toda...

Bil je nogometni zvezdnik, potem je bil nizkotni posiljevalec, danes je znova nedolžen človek, nekateri bi rekli celo žrtev. Medtem ko je čepel za zapahi so namreč leta seveda tekla in če je bil res nedolžen, kdo mu bo vrnil kariero?

Pisalo se je leto 2012, ko se je za Cheda Evansa čez noč vse spremenilo. Če je bil še "včeraj" zvezda Sheffield Uniteda, za katerega je v sezoni 2011/12 zabil 35 golov, in je tedensko služil po nekaj deset tisočakov angleških funtov, je bil še naslednji dan državni sovražnik številka ena. V nekem hotelu naj bi posilil 19-letnico, ki je bila preveč pijana za soglasen seks. Obsojen posilstva je pristal v zaporu, kjer je bil nogomet zadnja stvar na agendi. Obsojen je bil na pet let, z možnostjo pogojnega izpusta po polovici prestane kazni.

Po dveh letih in pol je res zakorakal na prostost, h nogometu pa se je vrnil šele pred letošnjo sezono, ko se je pridružil Chesterfield, klubu iz tretje angleške lige. Medtem so še naprej mleli sodni mlini, v aprilu je bila obsodba razveljavljena, na ponovnem sojenju pa je bil danes spoznan za nedolžnega.

Ime je oziroma bi moralo biti zdaj oprano, toda, kot že rečeno, kdo mu bo vrnil kariero?